Raaka-aineet:

2 rkl kasvioljya, paistamiseen

400 g pala tuoretta lohta, ruodottomana ja nahattomana
    
1 kpl punasipulia, ohuiksi siivuiksi leikattuna
    
1 kpl valkosipulinkyntta, murskattuna
    
2 rkl soya kastiketta (vahvaa)
    
1 rkl fariinisokeria
    
2 rkl nam pla (kalakastiketta)
    
2 tl limen mehua puristettuna
    
salsa:
    
1/2 kpl tuorekurkkua
    
2 kpl kiiwi hedelmaa

1 tl limen mehua, puristettuna
    
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
    
1 tl tuoretta korianterisilppua


Ohjeet:
(6 annosta)


1. Valmista salsa. Leikkaa kurkku puoliksi pituussuunnassa ja poista siemenet lusikalla. Kuutioi pieniksi kuutioiksi (1/2cm*1/2cm). Kuori kiiwit ja kuutioi samankokoisiksi kuutioiksi, kuin kurkku. Laita kaikki kuutiot kulhoon ja lisaa limemehu, korianteri seka mausteet.

2. Leikkaa lohifile n. 2cm ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna oljy pannulla oikein kuumaksi ja paista lohipalat pari kerrallaan pannulla. 1 min. riittaa puolelleen, kunnes saavat kauniin varin. Siirra palat syrjaan. Laske lampo mediumille. Laita samalle pannulle sipulit ja valkosipulit. Kuullota pari minuuttia, kunnes vahan pehmenevat. Lisaa sitten soya, sokeri ja kalakastike. Sekoita ja kunnes sokeri on sulanut laita pannulle takaisin lohiviipaleet. Ravistele pannua, jotta lohi saa kastikkeen ymparilleen ja purista joukkoon limemehu.


3. Asettele lautaselle kiiwisalsa ja ehka vahan salaattia. Nosta lautaselle lohipalat ja lusikoi paalle pannulta kastiketta :)