Punajuuri ja vuohenjuusto ovat aina hyva/varma yhdistelma :) Kauniin varikas paaruoka ja maistuu muillekkin, kuin kasvissyojille!

 

 

Raaka-aineet:
(4 kpl)
    

punajuurta (+ tilkka oliivioljya ja ripaus suolaa kypsennykseen)
    
4 kpl vuohenjuustopalaa (n.100g/kpl) kuorettomana
    
 
leivitykseen:
    
3 kpl kananmunaa, kevyesti vatkattuna
    
300 g tuoreita korppujauhoja
    
tilkka oliiviöljyä
    
 
timjamikastike:
    
2 rkl tuoreen timjamin lehtia
    
1 rkl punaviinietikkaa
    
1 rkl juoksevaa hunajaa
    
4 rkl hyvaa extra virgin-oliivioljya

 

Ohjeet:
(4 annosta)

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilma 160). Pese punajuuret ja hiero pintaan vahan oliivioljya. Mausta merisuolahiutaleilla ja kaari punajuuret sitten yksitellen folioon. Kypsenna uunissa noin 2 tuntia, tai kunnes ovat pehmeita. Aika vaihtelee punajuurien koosta riippuen. Anna jaahtya.

2. Nosta uunin lampotila 220 asteeseen (kiertoilma 200).

Valmista timjamikastike maustumaan: laita mortteliin timjamin lehdet ja ripaus merisuolahiutaleita. Hiero lehdet rikki...lisaa sitten kastikkeen loput ainekset ja sekoita hyvin.

3. Leivita juustot: laita kananmunat ja korppujauhot erillisiin kuppeihin. Kasta juustopalat ensin kananmunaan ja sitten korppujauhoihin. Toista tama 3 kertaa, joten saat paksun leivityksen (juusto ei karkaa leivityksen lapi kypsennettaessa). Laita uunipellille tilkka oliivioljya ja paalle leivitetyt juustot. Paalle viela tilkka oliivioljya... ja sitten uuniin 10 minuutiksi, kunnes leivitys on kauniin ruskea.

4. Juuston ollessa uunissa kuori ja siivuta punajuuret ohuiksi siivuiksi.

Asettele punajuurisiivut lautasille ja aseta paalle kuuma juusto"pihvi".

Lisaa annokseen reilusti timjamikastiketta ja voitpa viela koristella tuoreen timjamin oksalla.

HUOM! Voit tietysti kayttaa valmiiksi kypsennettyja kaupan punajuuria (ei etikka)...mutta tuoreet ovat ehdottomasti parempia :)