Savulohi ja kananmunat...aina maistuu! Tryffeli antaa upean savayksen, mutta tama onnistuu ilmankin.


Raaka-aineet:

n.120 g savustettua graavilohta, ohuina siivuina, nahattomana
   
nokare voita, paistamiseen
   
4 kpl kananmunaa, vatkattuna
   
2 rkl tuoretta ruohosipulia, silputtuna
   
2 rkl kermaa
   
1/2 tl tryffelioljya (ei
valttamaton, mutta antaa upean maun)
   
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Ohjeet:
(2 annosta)

1. Leikkaa lohisiivuista kaikki tumma (siis nahan alla oleva harmaa/ruskea) osa, jos sita on. Varaa kaksi n. kahvikupin kokoista ramekinia l. annoskokoista vuokaa. Vuoraa vuoat lohisiivuilla ja jata lohta reilusti roikkumaan reunojen yli, jotta saat kaannettya ne taytteen paalle.



2. Kuumenna nokare voita paistinpannulla ja kunnes vaahto alkaa poistua lisaa vatkatut kananmunat. Sekoittele kokoajan, kunnes massa alkaa hyytymaan (kestaa noin minuutin). Poista pannu levylta ja lisaa kerma kokoajan sekoittaen. Tarkoitus on saada pehmea, mutta kypsa munakokkeli. Sekoita sitten heti joukkoon ruohosipuli, mausteet ja tryffelioljy (jos kaytat).


3. Laita munaseos vuokiin ja kaanna paalle lohisiivut reunoilta ja saat kauniin paketin. Laita vuoat kuumaan uuniin tai grillin alle yhdeksi minuutiksi. Tarkoitus on lammittaa kala, muttei paistaa. Kumoa "paketit" lautasille


Tarjoa sitruunaviipaleen kanssa.