Helpot, herkulliset ja varikkaat alkupalat...jokaiselle jotain.
Raaka-aineet:
patonki viipaleita
paallys 1.
mozzarellaa siivuina
luumutomaatteja siivuina
tuoretta basilikaa
ripaus merisuolahiutaleita ja mustapippuria myllysta
paallys 2.
parman kinkkua
rukolaa
tilkka hyvää oliiviöljyä
paallys 3.
cannelini papuja
tuoretta rosmariinia
valkosipulia
hyvaa extra virgin oliivioljya
ripaus merisuolahiutaleita ja mustapippuria myllysta
tilkka punaviinietikkaa
Ohjeet:
1. Ripottele patonkiviipaleiden paalle oliivioljya tai voisulaa. Grillaa siivut kullanruskeiksi.
2. Valmista papumuhennos kuullottamalla valkosipulimurskaa oliivioljyssa. Lisaa joukkoon cannelinipavut (sailyke) ja anna hautua hiljaisella lammolla kannen alla noin 10 min. Mausta pavut ripauksella suolaa ja pippuria, seka tilkalla punaviinietikkaa. Soseuta haarukalla. Huom! Jos kaytat kuivattuja papuja, ne tarvitsevat yon yli liotuksen ja huomattavasti pidemman keittoajan (hauduta vah. tunti). Tee rosmariinioljy laittamalla muutama tuore rosmariinin lehti mortteliin suolan kanssa. Jauha ja lisaa tilkka oliivioljya. jatka jauhamista, kunnes saat vihrean tasaisen oljyn aikaiseksi.
Laita papusosetta patonkiviipaleen paalle ja lisaa tilkka rosmariinioljya.
Paallykset no. 1 ja 2 eivat varmaan kummempia ohjeita kaipaa :)
Kommentit