Helpot, herkulliset ja varikkaat alkupalat...jokaiselle jotain.

 

Raaka-aineet:

patonki viipaleita
    
paallys 1.
    
mozzarellaa siivuina
    
luumutomaatteja siivuina
    
tuoretta basilikaa
    
ripaus merisuolahiutaleita ja mustapippuria myllysta
    
paallys 2.
    
parman kinkkua
    
rukolaa
    
tilkka hyvää oliiviöljyä
    
paallys 3.
    
cannelini papuja
    
tuoretta rosmariinia
    
valkosipulia
    
hyvaa extra virgin oliivioljya
    
ripaus merisuolahiutaleita ja mustapippuria myllysta
    
tilkka punaviinietikkaa


Ohjeet:

1. Ripottele patonkiviipaleiden paalle oliivioljya tai voisulaa. Grillaa siivut kullanruskeiksi.

2. Valmista papumuhennos kuullottamalla valkosipulimurskaa oliivioljyssa. Lisaa joukkoon cannelinipavut (sailyke) ja anna hautua hiljaisella lammolla kannen alla noin 10 min. Mausta pavut ripauksella suolaa ja pippuria, seka tilkalla punaviinietikkaa. Soseuta haarukalla. Huom! Jos kaytat kuivattuja papuja, ne tarvitsevat yon yli liotuksen ja huomattavasti pidemman keittoajan (hauduta vah. tunti). Tee rosmariinioljy laittamalla muutama tuore rosmariinin lehti mortteliin suolan kanssa. Jauha ja lisaa tilkka oliivioljya. jatka jauhamista, kunnes saat vihrean tasaisen oljyn aikaiseksi.

Laita papusosetta patonkiviipaleen paalle ja lisaa tilkka rosmariinioljya.

Paallykset no. 1 ja 2 eivat varmaan kummempia ohjeita kaipaa :)