Taman annoksen valmistin "Von Essen Chef of the Year Competition" finaalissa.

Paaruoaksi kampelataytteisia punajuuriravioleja beaurre blanc kastikkeella, lisukkeina harkapavut.

Voittoon asti annokset eivat yltaneet, mutta sentaan 4:een tilaan 56:sta kokista :)

Kilpailu jarjestettiin 26.kesakuuta 2008 Lewtrenchard Manor Hotelissa, Devon

 

 

Raaka-aineet:

mousse:
    
5 kpl appelsiineja (kuorettomat lohkot)
    
2 kpl liivatelehteä
    
2 rkl vettä
    
3 dl kuohukermaa
    
60 g hienosekeria
    
kupit:
    
tummaa suklaata, vesihauteessa sulatettuna
    
valkoista suklaata, vesihauteessa sulatettuna
    
koristelu:
    
tuoreita mansikoita
    
hienosokeria sulatettuna

 

Ohjeet:
(10 annosta)

1. Varaa itsellesi silikoniset muffinssivuoat. Sivele vuokien sisaan pensselilla sulaa suklaata, alaosaan tummaa ja reunoille vaaleaa...tai miten pain tahansa :) Laita vuoat jaakaappiin ja kunnes suklaa on kovettunut (n.10min.) sivele paalle toinen kerros. Laita taas jaakaappiin kovettumaan ja lisaa viela kolmas kerros. Jata vuoat jaakaappiin.


2. Valmista mousse. Soseuta appelsiinin lohkot.

Laita liivatelehdet kylmaan veteen muutamaksi minuutiksi, kunnes pehmenevat. Laita kattilaan 2 rkl vetta ja kuumenna. Lisaa joukkoon puristetut liivatelehdet ja sekoita nopeasti, kunnes liivate on sulanut. Ala keita!

Lisaa liivate sitten appelsiinisoseeseen ja sekoita hyvin.

3. Vatkaa kerma loysaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon sokeri. Lisaa kerma appelsiini-liivateseokseen. Sekoita kevyesti lusikalla nostellen, kunnes massa on sekoittunut keskenaan.

4. Irroita suklaakupit vuoista varovasti, paina/nosta kammenella silikonivuoan pohjasta , kunnes vuoka kaantyy nurinpain, jolloin paalle ilmestyy suklaakuppi. Toivottavasti selitin ymmarrettavasti :) Pursota tai lusikoi mousse suklaakuppeihin (maarasta tuli 10 reilunkokoista annosta) ja kupit takaisin jaakaappiin jahmettymaan noin 2 tunniksi.



5. Koristetta varten sulata sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Tokkaa mansikoihin hammastikut poikittaissuunnassa. Laita mansikka roikkumaan hammastikun avulla poydanreunalta kanta ylospain (paina kadella tikkua poytaa vasten). Suojaa lattia vaikka leivinpaperilla ja lusikoi sitten mansikan paalle sulaa sokeria. ALA POLTA SORMIA! Sokeri kohmettuu hetkessa mansikan ymparille "kruunuksi".



Lisaa koriste valmiin kohmettuneen moussen paalle suklaakuppiin.


Huom! Appelsiinin tilalta voit myos kayttaa esim. passionhedelmaa (10kpl tahan annokseen).