Brioche on kateva hatavara pakkasessa, siita saat monta hyvaa erilaista jalkiruokaa nopeasti...grillattuna, leivoksina yms.

 

Raaka-aineet:

50 g voita, huoneenlampoisena
    
6 kpl paksua brioche viipaletta (Huom! Ohje alempana)
    
1 tl kanelia, jauheena
    
2 rkl tomusokeria
    
tuoreita marjoja
    
tilkka juoksevaa hunajaa
    
 
lisäksi:
    
vaniljalla maustettua kermavaahtoa

 

Ohjeet:
(6 annosta)

1. Kuumenna parillapannu kuumaksi. Voitele briocheviipaleet reilusti voilla molemmin puolin.

2. Sekoita keskenaan kaneli ja tomusokeri. Siiviloi briocheviipaleiden pinnalle, molemmin puolin. Laita viipaleet kuumalle pannulle tai mieluiten parillalle ja paista puoli minuuttia puoleltaan, kunnes saavat kunnon varin pannulta, ja ovat tulikuumia.

 


3. Laita viipaleet lautaselle ja lisaa paalle tuoreita marjoja seka tilkka hunajaa. Tarjoa kermavaahtoa lisukkeena. Tarjoa kuumana.

 

BRIOCHE

 

Raaka-aineet:

25 g tuorehiivaa
     
50 g hienosokeria
     
65 ml kädenlämpöistä vettä
     
4 kpl kananmunaa
     
450 g vaaleaa vahvaa "leipajauhoa"
   
1 tl suolaa
   
225 g huoneenlampoista voita (suolaton)
   
1 kpl kananmunaa, voiteluun

 

Ohjeet:
(10 annosta)

1. ENSIMMAINEN PAIVA... Liota hiiva ja sokeri kadenlampoiseen veteen. Lisaa 4 kananmunaa ja sekoita hyvin. Lisaa siiviloidyt jauhot ja suola. Vaivaa kasin, kunnes muodostat pehmean taikinan (taikina on silti loysaa).
Lisaa joukkoon loppuvaiheessa pehmea voi ja jatka alustamista. Voitele kulho oljylla ja laita taikina kulhoon. Peita kelmulla ja jata jaakaappiin seuraavaan paivaan asti.



2. SEURAAVA PAIVA...voitele hyvin voilla kaksi noin 25cm pitkaa leipavuokaa. Jaa taikina kahtia ja vaivaa sen verran, jotta saat taikinasta vuoan pituiset potkylat. Laita taikinat vuokiin ja peita leivinliinalla. Kohota lampimassa 1 1/2 tuntia, tai kunnes ovat kohonneet kaksinkertaisiksi. Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilma 160).


3. Voitele kohonneet leivat kananmunalla ja paista noin 40min. Tee "tikkutesti" keskelle leipaa...jos tikku on puhdas, on leipa valmis.


BRIOCHE LEIVOS

 

Raaka-aineet:

brioche leipaa   

tuoreita vadelmia
   
vaniljalla maustettua kermavaahtoa
   
tomusokeria, koristeluun

 

Ohjeet:

Leikkaa briochesta ohuita siivuja ja ota siivuista sitten muotilla pyoryloita.

Laita alimmaiseksi briochepyoryla ja paalle vahan kermavaahtoa. Lisaa paalle tuoreita vadelmia ja sitten taas briochepyoryla...kermavaahtoa...vadelmia. Toista tama niin monta kertaa, kun leivos on mieleisesi korkuinen.Kerros vadelmia kuitenkin paallimmaiseksi.

Viimeistele siiviloimalla paalle tomusokeria.

Tama on nopea hatavaraleivos, koska brioche sailyy hyvin pakkasessa ja sulaa nopeasti huoneenlammossa.