Halloumi on erittain suolainen juusto, joka on valmistettu lampaan ja vuohen maidosta. Halloumi ei hevilla sula, joten sopii grillille paremmin, kuin hyvin!
Maukas ja vahan erikoinenkin juusto... itse pidan hunajan ja halloumin yhdistelmasta kovasti :)
Grillaus antaa juustolle sen makeuden, maidon sokeri "caramelisoituu" ja lopputulos on :))
Raaka-aineet:
halloumi juustoa (juusto Kyprokselta)
viinirypäleitä
oliivioljya, grillaamiseen
hammastikkuja
hunajaa (sekoita tilkkaan kuumaa vetta), voiteluun
Ohjeet:
Leikkaa juusto ohuella ja teravalla veitsella haluamasi mallisiin pieniin paloihin. Kuumenna parilla tai paistinpannu. Kasta juusto oljyyn ja paista nopeasti molemmilta puolilta kauniin ruskeaksi.
Laita hammastikkuun puolikas viinirypale ja juustopala. Voitele juusto hunajavedella.
Tarjoa lampimana.
Kommentit