Ohuen ohut ja rapea pohja "melba toast" raikkaalle lohirullalle.

 

Raaka-aineet:

kylmäsavulohta
   
tuorekurkkua, ohuina suikaleina
   
maustamatonta tuorejuustoa
   
kokojyva leipaa
   
tilkka neitsyt oliiviöljyä
   
ripaus merisuolahiutaleita
   
ripaus mustapippuria myllystä
     
tuoreita yrtteja silputtuna esim. ruohosipuli, persilja, kirveli, tilli

 

Ohjeet:

1. Poista leipaviipaleista reunat ja paahda leivat molemmin puolin kullanruskeiksi. Halkaise leivat sitten teravalla veitsella horisontaalisesti :) no sillai, etta saat kaksi ohutta leipaviipaletta.

Hiero viipaleita (se paahtamaton puoli alaspain) poytaa vasten, jolloin leivat ovat mahdollisimman ohkaisia. Leikkaa viipaleet kolmion muotoisiksi paloiksi ja aseta uunipellille paahtamaton puoli ylospain. Ripauta paalle oliivioljya ja mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa uunissa (ylavastus taysilla) rapeaksi. Jaahdyta kolmiot.

Englannissa naita kutsutaan nimella "melba toast" ja tarjoillaan usein esim pateen lisukkeena.


2. Tee lohesta pienia suupalan kokoisia nyytteja ja kierita kurkkusuikale tiukasti jokaisen nyytin ymparille.


3. Laita nokare tuorejuustoa jokaisen melba toastin keskelle ja lisaa paalle lohi-kurkkurulla. Ripottele paalle runsaasti tuoreita yrtteja.