Pikkusuolaista suomalaiseen juhlapoytaan.

 

Raaka-aineet:

20 kpl suupalan kokoista uutta perunaa
    
200 g kylmasavulohta, pieneksi kuutioituna
    
3 tl piparjuurta, hienona raasteena
    
1 rkl ruohosipulia, silputtuna
    
3 kpl kevatsipulia, silputtuna
    
5 rkl ranskankermaa tai smetanaa
    
tilkka sitruunan mehua puristettuna


Ohjeet:
(10 annosta)

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilma 180). Pese perunat ja pistele niihin reikia haarukalla. Laita perunat uunipellille ja pelti uuniin noin 30 minuutiksi, tai kunnes perunat ovat kauniin ruskeat ja kypsat.

2. Leikkaa jokaiseen perunaan ristiviilto teravalla veitsella.

3. Sekoita keskenaan lohi, piparjuuri, kerma, ruohosipuli, kevatsipuli ja sitruunan mehu. Laita seos pursotinpussiin. Pursota taytetta noin rkl jokaisen perunan sisaan. Ripottele paalle viela lisaa ruohosipulisilppua.