Raaka-aineet:
kääretorttu:
4 kpl kananmunaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
mustaherukkahilloa
täyte:
n.2 l vaniljajäätelöä
2 dl tuoreita mustikoita
kuorrutus:
kuohukermaa
tomusokeria
tuoreita mansikoita
suklaata, sulatettuna
mintun lehtiä
Ohjeet:
(10 annosta)
KÄÄRETORTTU:
1. Vatkaa munat ja sokeri vaadoksi ja siivilöi vaahtoon jauhot ja leivinjauhe. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa (kiertoilma 180 astetta) noin 8 min, kunnes pinta on kullanruskea.
2. Kumoa torttu leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Laita päälle mustaherukkahilloa ja kääri rullalle.
3. Vuoraa 3:n litran kulho kelmulla ja sitten tiiviisti kääretorttuviipaleilla.
TÄYTE:
1. Anna jäätelön pehmetä hieman huoneenlämmössä ja murskaa sekaan mustikat. Täyta kakku jäätelölla ja peitä kelmulla. Pakasta.
KUORRUTUS:
1. Ota kakku huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista. Vaahdota kerma ja lisää tomusokeri. Kuorruta kakku kermavaahdolla ja koristele esimerkiksi mansikoilla, suklaalla ja mintunlehdilla.
Kommentit