Raaka-aineet:

kääretorttu:
   
4 kpl kananmunaa
     
1 dl sokeria
     
1 1/2 dl vehnäjauhoja
   
1 tl leivinjauhetta
   
mustaherukkahilloa
   
 
täyte:
   
n.2 l vaniljajäätelöä
     
2 dl tuoreita mustikoita
     
kuorrutus:
   
kuohukermaa
   
tomusokeria
   
tuoreita mansikoita

suklaata, sulatettuna
   
mintun lehtiä

 

Ohjeet:
(10 annosta)


KÄÄRETORTTU:

1. Vatkaa munat ja sokeri vaadoksi ja siivilöi vaahtoon jauhot ja leivinjauhe. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa (kiertoilma 180 astetta) noin 8 min, kunnes pinta on kullanruskea.

2. Kumoa torttu leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Laita päälle mustaherukkahilloa ja kääri rullalle.

3. Vuoraa 3:n litran kulho kelmulla ja sitten tiiviisti kääretorttuviipaleilla.

TÄYTE:

1. Anna jäätelön pehmetä hieman huoneenlämmössä ja murskaa sekaan mustikat. Täyta kakku jäätelölla ja peitä kelmulla. Pakasta.

KUORRUTUS:

1. Ota kakku huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista. Vaahdota kerma ja lisää tomusokeri. Kuorruta kakku kermavaahdolla ja koristele esimerkiksi mansikoilla, suklaalla ja mintunlehdilla.