Sopii kevyeksi lounaaksi tai alkuruoaksi.


Raaka-aineet:

1 kpl makrillifiletta
   
1 kpl leipaviipale
   
tilkka oliiviöljyä
   
1/2 tl curryjauhetta
     
ripaus merisuolahiutaleita ja mustapippuria myllysta
   
1 dl keitettyja papuja (kaytin butterbeans)
   
1 kpl valkosipulin kynttä
     
3 rkl silpuksi hakattua tuoretta lehtipersiljaa


Ohjeet:
(1 annos)

1. Laita kypsat pavut pieneen kattilaan ja lisaa kuorittu valkosipulin kynsi ja tilkka vetta. Peita kannella ja anna hautua miedolla lammolla 10 min. tai kunnes pavut ovat hajoamaisillaan. Muussaa haarukalla ja mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Sekoita joukkoon persiljasilppu ja tilkka hyvaa oliivioljya.

2. Kuumenna uunin ylavastus. Leikkaa kalafileen nahkaan pienet viillot ja hiero sitten pintaan (molemmin puolin) tilkka oljya, curryjauhetta, ripaus suolaa ja pippuria. Laita filee nahkapuoli ylospain uunipellille ja grillaa uunin ylaosassa noin 3 min. tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Ohut filee on talloin lapikypsa.

3. Grillaa myos leipaviipale molemmin puolin ja mausta tilkalla oliivioljya.

Kokoa leipa. Laita viipaleen paalle papumuhennos ja lisaa sitten kala.