Garam masala: Intialaisten ruokien yleismauste. Garam tarkoittaa tulista ja masala mausteseosta. Mauste ei ole chillitulista, vaan todella aromikkaan mausteista ja lammittavaa. Jos olet intialaisten ruokien ystava, panosta ihmeessa mausteiden tuoreuteen! Mausteet kannattaa tehda mahdollisuuksien mukaan itse, niin ruoan lopputulos on ihan loistava...

 

Raaka-aineet:

1 rkl korianterin siemeniä

1 rkl jeeraa l. juustokuminaa
    
2 tl kardemummaa
    
1 tl mausteneilikoita
    
1 tl kokonaisia mustapippureita
    
2 kpl kanelitankoja, murskattuna
    
2 kpl laakerinlehteä
    
1/2 kpl kokonaista muskottipahkinaa, raastettuna 


Ohjeet:
(4 annosta)

1. Jauha kaikki hienoksi jauheeksi esim. yleiskoneessa olevassa maustemyllyssa tai kahvinjauhimella. Tasta annoksesta tulee noin 4 rkl, jauha maustetta vain suunnilleen sen verran kuin tarvitset, silla juuri jauhettuna mauste on todella hyva ja aromikas.