Tama salaatti se on ilo silmalle! Maistuukin viela hyvalle!

Capricorn vuohenjuusto on kotoisin Somersetista, etelaisesta Englannista.

Mieto, hieman pahkinainen maku.

Raaka-aineet:

2 kpl punaista paprikaa
     
4 kpl siivua vaaleaa leipaa, noin 4cm*4cm nelioina (itse kaytin focacciaa)
   
tilkka hyvää oliiviöljyä
   
200 g mieleistasi vuohenjuustoa (itse kaytin capricorn-juustoa)
   
1/2 dl tuoretta lehtipersiljasilppua
   
1/2 kpl punasipulia, ohuina siivuina
   
kourallinen sekalaisia oliiveja
   
4 kpl tuoreita viikunoita, lohkottuna
   
reilusti sekalaisia, rapeita salaatinlehtia (lollo rosso, endive, rocket...)
   
 
kastike:
   
6 rkl hyvää oliiviöljyä
   
2 rkl maapähkinäöljyä
   
2 tl dijon sinappia
     
4 rkl valkoviinietikkaa

 


Ohjeet:
(8 annosta)

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista kokonaisia paprikoita noin 20 min. tai, kunnes pinta on tummunut. Peita paprikat kelmulla heti uunista oton jalkeen ja anna jaahtya. Kuori sitten paprikat ja poista siemenet. Viipaloi paprikat.

2. Laita leipaneliot uunipellille ja tiputtele paalle hyvaa oliivioljya. Asettele jokaisen nelion paalle hieman vuohenjuustoa ja laita pelti uuniin tai grillin alle. Ovat valmiita kun leipa ja juusto ovat kauniin kullankeltaisia.

3. Valmista kastike sekoittamalla kaikki kastikeainekset keskenaan kulhossa.

4. Laita punasipulit jaaveteen noin 5 minuutiksi, kunnes ovat rapeita.


5. Laita salaatinlehdet isoon kulhoon ja lisaa vahan salaattikastiketta. Ravista kulhoa, jotta kastike sekoittuu lehtiin. Asettele salaatinlehdet lautasille ja lisaa paalle paprikat, oliivit, sipulit, viikunalohkot seka vuohenjuustoleipaset. Ripauta paalle viela silputtu persilja. Valmis :)