Meidan huushollin suosikki lisuke intialaiselle aterialle. Nama ovat sitten aika tulisia. Ei chillipolttavia vaan mausteisia...

Raaka-aineet:

3 rkl kasviöljyä
    
1 tl kokonaisia sinapinsiemenia
    
1 kpl keltasipulia, kuorittuna ja ohueksi suikaloituna
    
1 kpl punainen chilli (tuore), puolitettuna pituusuuntaan, palko ja siemenet poistettuna
    
1 kpl vihrea chilli (tuore), puolitettuna pituussuuntaan, palko ja siemenet poistettuna
    
4 kpl suurta perunaa (ei hyvin jauhoisia) keitettyna kuorineen
    
2 tl jauhettua juustokuminaa l. jeeraa
    
1 tl korianterijauhetta
    
1/2 tl kurkumajauhetta
    
1 tl suolaa
    
1/4 tl cayannepippuria jauheena
    
1 rkl hienonnettua tuoretta korianteria

 

Ohjeet:
(4 annosta)

Kuumenna oljy pannulla ja lisaa joukkoon sinapinsiemenet. Paista muutama sekunti, kunnes siemenet alkavat poksahdella.

Lisaa joukkoon sipulit ja chillit. Laske lampo keskitasolle ja paistele, kunnes sipulit vahan pehmenevat.

Lisaa joukkoon kuoritut ja kuutioidut perunat, seka loput mausteista lukuunottamatta tuoretta korianteria. Lisaa 1 1/5 dl vetta ja sekoita varoen.

Keita hiljaisella lammolla kunnes mausteet ovat imeytyneet perunoihin eika kastiketta ole kuin tilkka pannun pohjalla. Koristele sitten tuoreella korianterilla.

Tarjoile lisukkeena intialaiselle ruoalle tai vaikka sellaisenaan esim. pihvin kanssa...