Raaka-aineet:

jaajugurtti:
    
1 kpl tuoretta ananasta (n.300-350g)
    
120 g hienosokeria
    
5 dl maustamatonta jugurttia
    
2 kpl limea, kuori raastettuna ja mehut
    
4 kpl tuoreen mintun lehtia
    
marjasorbetti:
    
200 g hienosokeria
    
500 g tuoreita marjoja (itse kaytin vadelmia ja karhunvatukoita)
    
 

Ohjeet:
(6 annosta}

1. Valmista jaajugurtti. Kuori ananas ja poista puumainen keskus. Laita ananas sitten paloina yleiskoneeseen ja soseuta pyreeksi.

Laita kulhoon sokeri, jugurtti, limen mehut ja kuoriraaste, minttu ja ananaspyree. Sekoita hyvin ja laita pakkaseen (tai jaatelokoneeseen). Sekoittele noin puolen tunnin valein, kunnes on kokonaan jaatynyt.

2. Valmista sorbetti. Laita sokeri kattilaan ja lisaa joukkoon 1 1/2 dl vetta. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Kiehuta minuutti. Lisaa joukkoon marjat ja kiehuta miedolla lammolla 15min.

Anna seoksen hieman jaahtya ja laita sitten yleiskoneeseen. Soseuta hyvin. Siiviloi seos ja anna jaahtya. Laita pakkaseen ja sekoittele noin puolen tunnin valein, kunnes on kokonaan jaatynyt. Tai kayta jaatelokonetta