Kevyt ja yrttinen tapaus.

 

Raaka-aineet:

4 kpl kanan/broilerin rintapalaa, nahatonta
    
ripaus merisuolahiutaleita ja mustapippuria myllysta
    
yrttitahna "piccata":
    
20-30 kpl kuivattuja manteleita kuorittuina
    
1 kpl valkosipulinkyntta, kuorittuna ja murskattuna
    
tilkka oliiviöljyä
    
ripaus merisuolahiutaleita
    
2 rkl tuoretta lehtipersiljasilppua
    
linssilisuke:
    
2 kpl salottisipulia, kuorittuina ja ohuiksi suikaloituina
    
2 kpl porkkanaa, kuorittuina ja mahdollisimman pieniksi kuutioiksi leikattuina
    
2 kpl varsisellerin vartta, huuhdeltuina ja mahdollisimman pieniksi kuutioiksi leikattuina
    
tilkka kasvioljya, kuullottamiseen
    
n. 1 dl ruskeita linsseja (puy linssit)
    
n. 7 dl tuoretta kanalienta (Huom! ohje loytyy kategoriasta "siivekkaat" nimella "tumma kanaliemi")
    
ripaus merisuolahiutaleita ja mustapippuria myllysta


Ohjeet:
(4 annosta)

1. Valmista yrttitahna "piccata":

Laita mantelit uunipellille ja kuumaan uuniin noin 10 minuutiksi tai kunnes ovat paahtuneet kauniin kullanruskeiksi.

Laita mortteliin valkosipuli ja ripaus suolaa. Hienonna tahnaksi. Lisaa sitten murskatut mantelit ja hieman oljya. Hienonna tahnaksi, kunnes manteli on taysin sekoittunut valkosipulin kanssa. Lisaa joukkoon persilja ja tarvittaessa hieman oljya. Jatka hienontamista, kunnes saat aikaiseksi mahdollisimman tasaisen tahnan. Huom! ole saastavainen suolan kanssa, tahnan ei ole tarkoitus olla suolainen, vaan makeahko ja pahkinainen.

2. Leikkaa kanan/broilerin rintapaloihin syva viilto sivusta katsoen ja aukaise palat sitten "kirjan tavoin", eli jokainen kanapala on yhtena isona levyna. Ripauta paalle suolaa ja pippuria. Lisaa jokaisen paalle reilu nokare yrttitahnaa ja levita tahna palojen paalle.


Kaari kanapalat sitten rullalle pitkittaisuunnassa.

Levita poydalle reilu pala kuumennuksen kestavaa keittiokelmua ja kaari jokainen kanapala tiiviisti erillisiin paketteihin. Rullaa kaareita poytaa vasten, kunnes paketti on tiivis ja muodoltaan tasainen potkyla. Solmi kelmun paat tiukasti.


Kuumenna vesi kattilassa ja lisaa kanarullat (kelmuineen) "ballotinet" hitaasti kiehuvaan veteen. Anna kiehua n. 20min. tai kunnes kypsat. Tarkasta, etta pysyvat koko keittamisen ajan veden peitossa.


3. Talla valin valmista linssilisuke.

Kuumenna oljy kattilassa ja kuullota salotit, porkkanat ja sellerit. Lisaa joukkoon linssit ja kanaliemi. Anna kiehua noin 15-20min. tai kunnes linssit ovat kypsat. Jos liemi nayttaa haihtuvan liikaa, niin lisaa lienta :)

Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

4. Ennen tarjoilua poista ballotineista kelmu ja leikkaa vinottain viipaleiksi.

Tarjoa linssilisukkeen kanssa.