Tämä keitto on niin ääliömäisen yksinkertainen valmistaa, jotta ihan naurattaa Nauru...

 

Raaka-aineet:

500 g kesakurpitsaa,huuhdeltuna ja paloiteltuna
   
1 l kasvislientä
   
2 dl kuivaa valkoviiniä
   
300 g brie-juustoa, kuutioituna
   
ripaus suolaa ja mustapippurirouhetta


Ohjeet:
(6 annosta)

1. Laita kesakurpitsat isoon kattilaan ja lisaa kasvislienta, kunnes juuri peittyvat. Peita kattila tiiviilla kannella ja anna kiehua hiljalleen, kunnes kurpitsat ovat kypsia (noin 15 min. riippuu palojen koosta).

2. Lisaa joukkoon valkoviini ja kiehuta muutama minuutti. Siirra pois levylta ja lisaa juusto. Soseuta hyvin esim. sauvasekoittimella, kunnes keitto on tasaista.

3. Laita kattila takaisin liedelle ja kuumenna seka tarkista maku. Lisaa suolaa ja pippuria tarpeen mukaan. Koristeena voit kayttaa tilkan kermaa ja silputtua lehtipersiljaa.