Painutaan nyt sinne, missa pippuri kasvaa.

Raaka-aineet:

3 kpl valkosipulinkyntta, murskattuna
     
3 cm pala tuoretta inkivaarinjuurta, kuorittuna ja raastettuna
   
2 tl garam masala-maustetta (Huom! Kts tuoreen garam masalan resepti kategoriastani "intialaiset ruoat")

1/2 tl jeeraa l. juustokuminaa
   
1/2 tl jauhettua korianteria
     
1/2 tl jauhettua kurkumaa
   
1/2 tl chillijauhetta
   
1/2 tl paprikajauhetta
     
5 rkl maustamatonta jugurttia
   
1 1/2 rkl sitruunamehua
   
1/2 tl suolaa
   
2 rkl tuoretta korianteria, hienoksi hakattuna
   
4 kpl kanan rintapalaa (nahaton)
   
kuorrutus:
   
80 g tuoretta korppujauhoa (jauha yleiskoneessa suht.kuivaa vaaleaa leipaa)
   
1/2 tl garam masala-maustetta
   
1 rkl tuoretta korianteria, hienoksi hakattuna
   
4 rkl kookoshiutaleita
   
25 g voita, sulatettuna ja jaahdytettyna

 

Ohjeet:
(4 annosta)

1. Jauha morttelissa valkosipuli ja inkivaari. Laita kulhoon ja lisaa aineluettelossa olevat 10 seuraavaa. Sekoita hyvin.

2. Leikkaa kanan rintapaloihin "tasku" teravalla veitsella. Tayta taskut marinadilla ja hiero marinadia runsaasti myos rintapalojen paalle. Marinoi jaakapissa vahintaan 2 tuntia, mutta jos mahdollista yon yli.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuorrutusta varten sekoita kulhossa korppujauhot, garam masala, kookoshiutaleet, korianteri ja voi. Valuta kanan rintapaloista ylimaarainen marinadi ja aseta ne uunipellille leivinpaperin paalle. Jaa korppujauhoseos jokaisen rintapalan paalle ja painele kevyesti jotta kuorrutus tarttuu marinadiin. Paista uunissa n. 20 min. tai kunnes kana on kauttaaltaan kypsaa ja kuorrutus kullanruskea.

4. Tarjoa riisin ja mintulla maustetun jugurtin kanssa.