Raaka-aineet:

4 kpl n. 150 g palaa turskafiletta
    
4 kpl siivua vaaleaa leipaa, jauha yleiskoneessa
    
50 g parmesan juustoa raasteena
    
4 rkl hyvaa extra virgin oliivioljya
    

juuressose:
    
1/2 kpl lanttua, kuorittuna ja pieneksi kuutioituna
    
2 kpl porkkanaa, kuorittuna ja pieneksi kuutioituna
    
1/2 kpl bataattia, kuorittuna ja pieneksi kuutioituna
    
2 kpl isoa perunaa, kuorittuna ja pieneksi kuutioituna
    
ripaus merisuolahiutaleita ja valkopippuria myllystä
    
tilkka hunajaa
    

persiljavoi:
    
150 g voita, sulatettuna
    
1 dl tuoretta, hienonnettua lehtipersiljaa


Ohjeet:
(4 annosta)

1. Laita juurekset kiehumaan suolalla ja hunajalla maustettuun veteen.

2. Sekoita kulhossa tuoreet korppujauhot, parmesan ja oliivioljy. Kuumenna uuni 180 asteeseen.

3. Kuivaa kalapalat ja mausta ne molemmin puolin ripauksella suolaa ja pippuria. Painele kalapalojen paalle paksu kerros korppujauhoseosta. Valele uunipelti oliivioljylla ja asettele kalapalat pellille. Kypsenna noin 15 min. tai kunnes kala on kypsa ja kuorrutus kauniin varinen.

4. Valuta juureksista vesi pois ja muussaa perunasurvaimella. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

5. Sulata voi pienella pannulla ja lisaa joukkoon persilja. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.

6. Laita lautaselle juuressose ja aseta kalapala paalle. Valuta paalle kuuma persiljavoi.

Jos haluat, lisaa annokseen uunissa kypsytettyja kirsikkatomaatteja...