Suklaakeitto kuoressa.

 

Raaka-aineet:

100 g maitosuklaata, murusina
    
50 g tummaa suklaata, murusina
    
140 g voita
    
80 g kaakaojauhetta
    
200 g hienosokeria
    
80 g juoksevaa hunajaa
    
5 kpl kananmunaa, valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina
    
130 ml ranskankermaa

Ohjeet:
(12 annosta)

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen (kiertoilma 130 asteeseen).

2. Sulata vesihauteessa suklaat ja voi.


3. Sekoita kulhossa puolet sokerista (100 g), hunaja, kananmunan keltuaiset ja ranskankerma tasaiseksi kastikkeeksi. Sekoita kaakaojauhe sulan suklaan joukkoon hyvin. Sekoita sitten molemmat kastikkeet keskenaan.


4. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisaa joukkoon loput sokerista (100g) ja jatka vatkaamista, kunnes muodostat kovan vaahdon. Sekoita varovasti valkuaisvaahto suklaakastikkeeseen.

Kaada taikina 14 pieneen muffinssivuokaan tai voideltuihin kohokasramekineihin (itse kaytin tassa espressokuppeja)


5. Paista uunissa 10 min. Kun tarjoat "keiton" lammita uuni 180 asteeseen (kiertoilma 160 asteeseen) ja paista 4 min.

Suklaa on oltava sulaa kuoren alla...joten ala ylikypsenna.

Tarjoa kuumana vaikka chillilla tai rouhitulla mustapippurilla maustetun vaniljajaatelon kanssa.