Raaka-aineet:

leipakrutongit:

vaaleaa leipaa,
kuutioina
    
voita, paistamiseen
    
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
    
salaatti:
    
200 g possunfiletta, ylimaaraisesta rasvasta siivottuna
    
2 rkl oliivioljya (ei extra virgin) paistamiseen
    
2 kpl makeaa omenaa, pestyna ja molemmat 8:aan osaan lohkottuina
    
1 rkl siideriviinietikkaa

2 kourallista sekalaisia salaatinlehtia
    
salaattikastike:
    
1 tl dijon sinappia
    
1 tl siideriviinietikkaa
    
1 rkl oliiviöljyä
    
tilkka juoksevaa hunajaa


Ohjeet:
(2 annosta)

1. Ruskista leipakuutiot voissa, mausta ja laita keittiopaperin paalle kuivumaan.

2. Leikkaa huoneenlampoinen possunfilee kuuteen palaan ja litista hieman. Kuumenna 1 rkl oljya pannulla ja paista palat sitten kerran kaantaen kauniin ruskeiksi ja kypsiksi (noin 6min. riipuen paksuudesta), mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria myllysta. Poista possu pannulta. Lisaa sitten pannulle omenalohkot ja ruskista hyvin. Siirra omenat syrjaan.

3. Lisaa samalle pannulle 1 rkl oliivioljya ja 1 rkl siideriviinietikkaa. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria myllysta. Anna kastikkeen kiehahtaa. Valmista salaattikastike sekoittamalla kaikki salaattikastikeainekset keskenaan.

4. Sekoita salaatinlehdet salaattikastikkeen kanssa ja jaa lautasille. Lisaa paalle paistetut omenalohkot seka fileepalat. Lisaa salaatin ymparille pannulla oleva kastike, seka leipakrutongit.