Raaka-aineet:
leipakrutongit:
vaaleaa leipaa,
kuutioina
voita, paistamiseen
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
salaatti:
200 g possunfiletta, ylimaaraisesta rasvasta siivottuna
2 rkl oliivioljya (ei extra virgin) paistamiseen
2 kpl makeaa omenaa, pestyna ja molemmat 8:aan osaan lohkottuina
1 rkl siideriviinietikkaa
2 kourallista sekalaisia salaatinlehtia
salaattikastike:
1 tl dijon sinappia
1 tl siideriviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
tilkka juoksevaa hunajaa
Ohjeet:
(2 annosta)
1. Ruskista leipakuutiot voissa, mausta ja laita keittiopaperin paalle kuivumaan.
2. Leikkaa huoneenlampoinen possunfilee kuuteen palaan ja litista hieman. Kuumenna 1 rkl oljya pannulla ja paista palat sitten kerran kaantaen kauniin ruskeiksi ja kypsiksi (noin 6min. riipuen paksuudesta), mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria myllysta. Poista possu pannulta. Lisaa sitten pannulle omenalohkot ja ruskista hyvin. Siirra omenat syrjaan.
3. Lisaa samalle pannulle 1 rkl oliivioljya ja 1 rkl siideriviinietikkaa. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria myllysta. Anna kastikkeen kiehahtaa. Valmista salaattikastike sekoittamalla kaikki salaattikastikeainekset keskenaan.
4. Sekoita salaatinlehdet salaattikastikkeen kanssa ja jaa lautasille. Lisaa paalle paistetut omenalohkot seka fileepalat. Lisaa salaatin ymparille pannulla oleva kastike, seka leipakrutongit.
Kommentit