Naistahan tuli ihan talvisen nakoisia kakkusia :)

 

Raaka-aineet:

100 g puolikarkeita vehnäjauhoja
   
1 tl leivinjauhetta
     
60 g cocoajauhetta
   
300 g hienosokeria
     
250 g voita
     
250 g tummaa tai maitosuklaata pienina palasina
   
4 kpl kananmunaa, kevyesti vatkattuna
   
marenki:
   
2 kpl kananmunan valkuaista
     
100 g hienosokeria


Ohjeet:
(12 annosta)

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilma 160).

Varaa 12 muffinssivuokaa ja voitele tarvittaessa. Siliconisia tai paperisia ei tarvitse voidella lainkaan.

2. Siiviloi kulhoon vehnajauhot, leivinjauhe, cocoajauhe ja sokeri. Sekoita hyvin.

Sulata keskenaan voi ja puolet suklaasta. Sulattamiseen kay mikroaaltouuni tai vesihaude.

Sekoita suklaa-voiseos ja kananmunat sitten jauhoseokseen. Lisaa joukkoon viela loput suklaasta paloina.

Jaa taikina vuokiin ja paista uunissa 20 min.

3. Kun muffinssit ovat uunissa, valmista marenki.

Sahkovatkainta kayttaen vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi, kiiltavaksi vaahdoksi.

Kun muffinssit ovat paistuneet, pursota tai lusikoi jokaisen paalle keko marenkia. Jatka sitten viela paistamista noin 10 min. tai kunnes marenki on kullanruskeaa.


Voit viimeistella leivokset ripauksella cocoajauhetta...