Tasta tuli todella meheva kakku. Kaytin oikein isoja paarynoita, jotka olivat viitta vaille kypsat.

 

Raaka-aineet:

80 g voita (mielellaan suolatonta)
    
300 g puolikarkeita vehnäjauhoja
    
2 tl leivinjauhetta
    
3 kpl kananmunaa
    
150 g hienosokeria
    
3 kpl paarynaa (isoa), kuorittuna, kota poistettuna ja pilkottuna
    
tarjoiluun:
    
kermaa


Ohjeet:
(6 annosta)

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilma 160).

Voitele 22cm halkaisijaltaan oleva pyorea kakkuvuoka. Jauhota vuoka viela kevyesti vehnajauhoilla (tai vuoraa vuoka leivinpaperilla).


2. Vatkaa kananmunat ja sokeri sahkovatkainta kayttaen kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisaa joukkoon erittain pehmea (muttei ihan sulanut) voi.


3. Sekoita keskenaan jauhot ja leivinjauhe, lisaa ne sitten siiviloimalla muna-sokerivaahtoon. Lisaa viela joukkoon paarynapalat ja sekoita taikina hellavaroin isolla lusikalla "nostellen".


4. Laita taikina vuokaan ja paista uunissa 30-40min. kunnes kakku on kypsa ja pinta kauniin kullanruskea.

Jaahdyta kakku vuoassaan.


Tarjoile kerman kanssa :)

HUOM! Paarynan tilalta voit kayttaa saman maaran omenaa.