Raaka-aineet:

50 g lehtipersiljaa, lehdet
    
200 g tuoretta pinaattia, huuhdeltuna
    
ripaus suolaa, keitinveteen
    
1 l kanalienta (miel.tuoretta, mutta kuutiotkin kay)
    
150 g savupekonia, siivuina
    
7 dl kermaa
    
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
    
1 tl tryffelioljya
    
uppomunat:
    
1 tl valkoviinietikkaa
    
4 kpl kananmunaa
    
persiljan lehtia koristeluun

 

Ohjeet:
(4 annosta)

1. Laita vetta kiehumaan suurehkoon kattilaan ja mausta suolalla. Varaa kulhollinen jaavetta lahettyville. Kun vesi kiehuu, lisaa persilja ja keita 1 min. Lisaa sekaan pinaatti ja jatka keittamista 1 min. Nostele persilja ja pinaatti suoraan jaaveteen ja kunnes ovat kylmenneet kaada siivilaan valumaan. Soseuta nopeasti pyreeksi tehosekoittimessa. Laita pyree jaakaappiin odottamaan.

2. Laita kattilaan kanaliemi ja pekonit. Keita, kunnes liemesta on haihtunut 3/4 osaa eli jaljella on 2 1/2 dl. Lisaa kerma ja kiehuta viela n. 10 min. Siiviloi liemesta pois pekonit ja laita keitto takaisin kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Lisaa tryffelioljy ja persilja-pinaattipyree. Kuumenna kiehumapisteeseen, mutta ala keita enaa jotta VARI SAILYY.

3. Uppomunia varten: Laita pieneen kattilaan vetta ja viinietikka. Kuumenna kiehuvaksi ja riko kananmunat yksitellen kiehuvaan veteen. Siirra kattila pois levylta ja anna munien kypsya muutama minuutti (5-7). Nosta uppomuna reikakauhalla keittolautaselle ja kaada paalle keittoa. Koristele lehtipersiljalla ja tipalla tryffelioljya