Raaka-aineet:

200 g voita, huoneenlampoisena
    
250 g hienosokeria
    
4 kpl kananmunaa, vatkattuna
    
25 g kaakao (cocoa)jauhetta
    
250 g puolikarkeita vehnäjauhoja
    
1 tl leivinjauhetta
    
1/2 tl kanelijauhetta
    
1 dl punaviinia (kayta viinia, mita yleensa tykkaat juoda)
    
1/2 tl vaniljauutetta
    
150 g maitosuklaata, pienina paloina
    
päällys:
    
150 g maitosuklaata, pienina muruina
    
25 g voita



Ohjeet:
(12 annosta)

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilma 160 asteeseen) ja voitele tai vuoraa leivinpaperilla (20cm halkaisijaltaan) kakkuvuoka.

2. Vatkaa voi ja sokeri sahkovatkaimella, kunnes vaaleaa ja kuohkeaa. Lisaa kananmunat yksitellen, kokoajan hyvin vatkaten.

3. Siiviloi sekaan jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja kaneli. Sekoita varoen lusikalle "nostellen". Lisaa joukkoon punaviini, vanilja seka suklaapalaset. Sekoita mahdollisimman vahan.

4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 1 tunti, tai kunnes kypsaa (tyonna kakun keskelle puutikku ja jos se on puhdas pois otettaessa on kakku kypsa). Jaahdyta vuoassa.

5. Paallysta varten sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Levita kakun paalle. Voit lisata koristeeksi vaikka rosmariinin lehtia (kay hyvin punaviinin kanssa).