Raaka-aineet:

30 g voita
     
2 kpl salottisipulia, kuorittuna ja pieneksi kuutioituna
   
2 dl risottoriisiä (esim. Arborio)
     
n.6 dl kasvislienta, kuumaa
   
80 g aurinkokuivattuja tomaatteja murskana
   
1 kourallinen parmesanjuustoa raastettuna
   
1 kourallinen tuoreen basilikan lehtia, revittyna
   
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
   
1 kpl mozzarellapalloa, pienina palasina
   
2 kpl kananmunaa, vatkattuna
   
reilusti tuoreita korppujauhoja (jauha yleiskoneessa leipaviipaleet)
   
reilusti kasvioljya, uppopaistamiseen

 

Ohjeet:
(8 annosta)

1. Sulata voi tilavassa kasarissa. Lisaa joukkoon salottisipulit ja freesaa pari minuuttia kevyesti. Lisaa joukkoon riisi ja sekoita hyvin, kunnes riisi on lapikuultavaa. Lisaa kuumaa kanalienta vahan kerrallaan...anna liemen imeytya riisiin liemen lisaysten valilla. Talla tavalla naet, koska riisi on al dente, eika risotto jaa liian vetelaksi. Siirra kasari pois levylta.

2. Sekoita riisiin tomaatit, parmesan ja basilika. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna jaahtya.

3. Pyorita jaahtyneesta risotosta suupalan kokoisia palloja. Tyonna jokaisen pallon sisaan pala mozzarellaa ja jatka askartelemista, kunnes juusto on taysin riisin peitossa.



4. Paneeraa pallot eli. pyorayta ensin hyvin munaseoksessa ja sitten korppujauhoissa



5. Uppopaista kuumassa oljyssa, pienissa erin. Ovat valmiit, kun pinta on kullanruskea. Poista pallot oljysta reikakauhalla keittiopaperin paalle imeytymaan.

Tarjoa "risottopallot" kylmana tai kuumana valipalana/alkupalana