Nain punaisen sydankakun taalla netissa ja siitapa tama idea lahti, kun kihlajaiskakkua suunnittelin :) Hirveasti en naita kakkuja ole tehnyt, joten kakkupohjan, taytteen ja kuorrutuksen teinkin turvallisesti omista ohjeistani "jaatelokakku" ja "suklaamoussekakku". Mielestani tuoreet kukat ovat kauneimmat koristeet!

 

Raaka-aineet:

kaaretorttupohja:
    
6 kpl kananmunia
    
260 g hienosokeria
    
90 g perunajauhoja
    
4 rkl cocoajauhetta (tummaa)
    
2 tl leivinjauhetta
    
suklaatayte (ganache):
    
3 dl kermaa (itse kaytin "double cream" eli taysrasvaista)
    
225 g tummaa suklaata, muruina
    
taytteeksi myos tuoreita vadelmia (mansikat tai banaanitkin kayvat hyvin)
    
kostukkeeksi:
    
tuoreita karhunvatukoita (soseuta ja siiviloi)
    
tilkka omenamehua (sekoita karhunvatukkasoseen kanssa)
    
kuorrute fondant icing:
    
1 kpl kananmunan valkuaista
    
450 g tomusokeria
    
50 g nestemainen glukoosi "liquid glucose"
    
elintarvikeväriä

 

Ohjeet:
(n.12 annosta)

1. Valmista kaaretorttupohja:

Kuumenna uuni 220 asteeseen (kiertoilma 200).

Laita kananmunat ja sokerit kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi sahkovatkaimella (kestaa noin 10min.)

Sekoita keskenaan siiviloidyt perunajauhot, cocoajauhe ja leivinjauhe. Lisaa sokeri-munavaahtoon varovasti lusikalla "nostellen". Valta sekoittamasta taikinaa liikaa, muutoin siita tulee sitkeaa.

Kaada taikina leivinpaperilla paallystetylle uunipellille ja paista 8min.

Kumoa paistettu kakkupohja leivinpaperin paalle. Anna jaahtya.

2. Valmista ganache:

Laita kerma kattilaan ja kuumenna juuri vahan vaille kiehuvaksi. Ota kattila pois levylta ja sekoita suklaa joukkoon. Jatka sekoittamista, kunnes suklaa on kokonaan sulanut.

Anna jaahtya huoneenlampoiseksi. Kaada sitten seos kulhoon ja vatkaa sahkovatkaimella, kunnes saat pursotettavan vaahdon...tama kestaa myos noin 10 min. joten ala hikeenny, vaan jatka vatkaamista :) Varo kuitenkin ylivatkaamista, ettei tule voita!

3. Valmista kuorrute:

Siiviloi tomusokeri poydalle keoksi...tee keskelle kuoppa.

Sekoita keskenaan elintarvikevari ja valkuainen. Lisaa kuoppaan glucosen kanssa. Sekoita ja vaivaa taikinaksi tomusokerilla jauhotetulla poydalla. Peita hyvin kelmulla ja jata huoneenlampoon odottelemaan.

4. Leikkaa paksusta paperista sydanmalli. Leikkaa sitten mallia apuna kaytten 3-4 sydanta valmistamastasi kaaretorttupohjasta. Itse sain kolme kerrosta, joista yhden kerroksen liitin sydamen puolikkaista. Koko pohja tuli kaytettya tasan tarkkaan...tuurilla :)

5. Laita ensimmainen pohjapala reilunkokoisen leivinpaperin paalle. Levita pohjalle hieman valmistamaasi karhunvatukka-omenamehuseosta. Lisaa paalle palettiveitsella noin 1cm:n paksuinen kerros ganachea ja sitten reilusti vadelmia (pienia mansikoitakin voi tietysti kayttaa...tai vaikkapa banaania). Paina sitten kevyesti paalle seuraava kakkupala. Kuorruta, kuin edella.

Laita sitten paalle kakun kansi.
Voitele kakun reunat ja paallys jaljelle jaaneella ganachella.


6. Kaulitse valmistamasi fondant icing tomusokeroidulla poydalla (Huom! sokeroi alusta reilusti, jottei taikina paase tarttumaan. Jos taikina kuitenkin tarttuu ja menee ikaankuin p.....lleen, niin kokoa vain uudestaan palloksi...jauhoita sokerilla ja kaulitse uudelleen. Nain mina tein :))

Ota kakuntekele lahettyville. Pyorayta taikina kaulimen paalle ja nosta sitten kaulimen avulla kakun paalle varovaisesti.

Tasoita kakun pinta tomusokeroidulla kadella kevyesti "hieroen" keskelta ulospain. Nain saat kauniin ja tasaisen pinnan.

Veda varoen taikinan helmat mahdollisimman ulospain kakusta ja silita ne sitten kevyesti ylhaalta alaspain kiinni kakun reunoihin...nain valtyt rypyilta. Huom! Toivottavasti tasta selvityksesta saa jonkinlaisen tolkun?? Jos ei, niin kysaista voi viela tarkemmin :)

Leikkaa reunat sitten siististi kakkua myotaillen.


Koristele haluamallasi tavalla. Itse tokkasin keskelle kakkua pienen tuubin, johon sitten laitan tuoreen ruusun (kuvaan laitoin tekoruusun, kun tuoretta ei ollut).


Kihlaparin nimet kirjoitin sulalla suklaalla ja koristeena kaytin viela kakkuhelmia.

Ja alareunaan kiinnitin pikeerilla punaisen silkkinauhan...