Tama nayttaa naytostavan kengalta Otsan rypistysmutta maku on parempi!

 

Raaka-aineet:

1 kpl bataattia
     
tilkka oliivioljya, voiteluun
   
ripaus merisuolahiutaleita ja mustapippuria myllysta
   
2 rkl tuoreita yrtteja (esim.lehtipersija, basilika) pieneksi silputtuna
   
tilkka kasvioljya, paistamiseen
   
1 dl sekalaisia metsasienia, pilkottuina
   
1 1/2 dl parmesanraastetta
     
1 kpl valkosipulinkyntta, murskattuna

 

Ohjeet:
(2 annosta)

1. Kuumenna uuni 140 asteeseen. Laita bataatti uunipellille ja hiero kuoren paalle hieman oliivioljya seka suolaa ja mustapippuria. Kypsenna uunissa 1 - 1 1/2 tuntia, kunnes taysin kypsa (aika vaihtelee bataatin koosta riippuen).

2. Jaahdyta bataattia hieman ja leikkaa kahtia pituussuunnassa. Koverra bataatista liha lusikalla kulhoon varovaisesti, etta kuori jaa ehjaksi tayttamista varten.

3. Kuumenna pannulla tilkka oljya ja lisaa sienet. Paistele muutama minuutti, kunnes pehmenevat ja lisaa joukkoon valkosipuli. Sekoita. Laita seos kulhoon bataattisoseen kanssa ja lisaa suurin osa parmesanraasteesta seka yrtit. Maista ja lisaa suolaa ja rouhittua mustapippuria maun mukaan.

4. Tayta bataatinkuoret seoksella ja ripottele viela pintaan vahan parmesanraastetta. Kuorruta kuumassa uunissa (200 asteessa) noin 10 min. tai kun pinta on kauniin ruskea. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.