Tämän tein viikonloppuna jääkaapin "jämistä", onneksi jämät olivat mukavat kokkailla! Keli oli niin karsea, ettei paljon shoppailemaan viitsinyt lähteä. Lunta...vettä, räntää Englannissa!! No, kastikkeeseen kuluu vähän aikaa, mutta tulos on mielestani sen arvoinen.

 

Raaka-aineet:

1 kpl kokonainen kana/broileri, irroita rintapalat ja saasta loput kanaliemeen
    
4 kpl parmankinkkusiivuja
    
kanaliemi:
    
1 kpl porkkanaa, lohkottuna
    
1 kpl keltasipulia, lohkottuna
    
1 kpl valkosipulia, halkaistuna
    
1 kpl purjoa, pestyna ja paloiteltuna
    
2 kpl sellerinvartta, paloina
    
1 kpl palsternakkaa, kuorittuna ja lohkottuna
    
tuoreen persiljan varsia
    
1 rkl kokonaisia mustapippureita
    
täyte:
    
pala (n.4rkl) pehmeää vuohenjuustoa
    
n.1 tl tuoreen timjamin lehtia
    
ripaus merisuolahiutaleita
    
ripaus mustapippuria myllystä
    
kastike:    

keittamasi kanaliemi
    
nokare voita
    
6 kpl pienta shalottisipulia, kuorittuna ja ohueksi suikaloituna
    
1/2 dl balsamico viinietikkaa
    
1 rkl hienosokeria
    
tuoretta rosmariinia
    
tuoretta timjamia
    
ripaus mustapippuria myllystä
    
ripaus merisuolahiutaleita
    
lisukkeeksi:
    
keitettyja uusia perunoita

 

Ohjeet:
(2 annosta)

1. Keita kanaliemi. Laita kana rintapaloja lukuunottamatta suureen kattilaan. Lisaa kaikki liemen ainekset ja kaada paalle kylmaa vetta, kunnes kana on peitossa. Kuumenna kiehuvaksi ja kiehuttele hiljalleen kaksi tuntia. Kuori paalle ilmestyva vaahto ja rasva pois keittamisen aikana.

Siiviloi liemi ja laita puhtaaseen kattilaan. Jatka kiehuttamista toiset kaksi tuntia tai kunnes liemi on haihtunut puoleen.

2. Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Leikkaa kanan rintapaloihin reilunkokoinen tasku. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Tayta taskut sitten juustolla ja sulje hyvin. Pyorayta kumpaisenkin paketin paalle 2 palaa parmankinkkusiivua.

Laita kanapalat leivinpaperin paalle uunipellille ja kypsenna rintapalojen koosta riippuen 20-30 min. tai kunnes liha on taysin kypsa. Peita foliolla.

3. Laita perunat kiehumaan suolalla maustettuun veteen.

4. Viimeistele kastike. Kuumenna pannulla nokare voita ja kuullota sipuleja muutama min. Ala ruskista.

Lisaa joukkoon sokeri ja balsamico. Kiehuttele muutama minuutti, kunnes seoksesta muodostuu siirappi. Lisaa joukkoon redusoimasi kanaliemi, yrtit ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua, kunnes kastike on mieleisesi paksuista. Siiviloi kastike ja tarjoile.