Raaka-aineet:

crepes: ( noin 8 kpl)
    
100 g puolikarkeita vehnajauhoja, siiviloityna
    
ripaus suolaa
    
1 kpl kananmunaa
    
1 dl maitoa
    
1,5 dl soodavetta (voit kayttaa myos lemonadia)
    
voita, paistamiseen
    
toffeeomenat:
    
nokare voita, paistamiseen
    
1 rkl fariinisokeria
    
4 kpl omenaa, kuorittuina ja lohkottuina (poista kota)
    
3 rkl calvadoslikooria
    
1 dl omenamehua
    
1 dl kuohukermaa, vaahdotettuna
    
ripaus vaniljasokeria
    
tuoreita mansikoita, koristeeksi

 

Ohjeet:
(4 annosta)

1. Sekoita crepes/lettutaikinan aineet keskenaan ja anna levahtaa vahintaan puoli tuntia huoneenlammossa.

Kuumenna nokare voita pannulla ja paista taikinasta mahdollisimman ohuita lettuja.



2. Kuumenna voinokare pannulla ja lisaa omenalohkot. Paista minuutti ja lisaa joukkoon sokeri. Sekoita hyvin pannua ravistellen, kunnes sokeri on sulanut ja omenat saaneet hieman varia.



Lisaa joukkoon calvados ja kiehauta. Lisaa sitten omenamehu ja anna kiehua, kunnes kastike on siirappimaista. Valmis.



3. Asettele crepes lautasille, kaksi hloa kohden ja annostele paalle kuumat omenat kastikkeineen. Lisaa kermavaahto ja mansikat. Tarjoa kuumana :)