Valkosipulin maara reseptissani ehka tuntuu pienelta...mutta usko pois, on juuri sopiva :) Maku pysyy mietona ja pehmeana, eika tappele muiden makujen kanssa ruoka-annoksessa...

Raaka-aineet:

5 dl kevytkermaa
    
2 kpl valkosipulinkyntta (keskikokoista), murskattuna
    
1/2 tl tuoreita timjamin lehtia
    
5 kpl suurta perunaa
    
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Ohjeet:
(4 annosta)

1. Laita kerma, valkosipuli ja timjami kattilaan kuumenemaan, hiljaisella lammolla.

2. Kuumenna uuni 120 asteeseen.

3. Kuori ja siivuta perunat ohuiksi siivuiksi. Ala huuhtele!

4. Kunnes kerma on kiehumispisteessa, kaada se perunaviipaleiden joukkoon ja sekoita hyvin.

5. Laita perunat kerroksittain voilla voideltuun uunivuokaan. Lisaa ripaus suolaa ja pippuria jokaisen kerroksen valiin. Peita vuoka tiiviisti voipaperilla.

6. Kypsenna perunoita uunissa vahintaan 1 1/2 tuntia, jos on aikaa pida kaksi tuntia... Anna seista 15 minuuttia ennen ruokailua, kevyehkon painon alla (esim lautanen).