Raaka-aineet:

250 g voitaikinaa
   
130 g ranskalaista vuohenjuustoa
   
3 rkl punasipulimarmeladia (ks.ohje alempana)

ripaus mustapippuria myllystä
     
1 kpl kananmunaa,voiteluun

 

Ohjeet:
(2 annosta)

1. Kuumenna uuni 170 asteeseen.

2. Kauli voitaikina noin 1/2cm paksuiseksi nelioksi. Painele veitsella "raamit" noin 2cm reunoilta. Voitele koko pohja kananmunalla.

3. Laita pohjalle (raamien sisaan) punasipulimarmeladi ja paalle vuohenjuusto murusina. Mausta ripauksella mustapippuria. Paista uunissa leivinpaperin paalla 20 min. tai kunnes taikina on kypsa.

Tarjoa raikkaan vihrean salaatin kanssa.

 

PUNASIPULIMARMELADI


Raaka-aineet:

700 g punasipulia, kuorittuna ja ohueksi siivutettuna
   


110 g voita
     
160 g hienosokeria
     
1 1/2 tl merisuolahiutaleita
   
1 1/2 tl mustapippuria myllystä
     
7 rkl sherry viinietikkaa
   
2 1/2 dl täyteläistä punaviiniä
   
2 rkl cassis (mustaherukkalikoori)


Ohjeet:


1. Sulata voi tilavassa kannellisessa kasarissa. Anna voin hieman ruskettua (ns.pahkinanruskeaksi), mutta ala kuitenkaan polta. Tama antaa sipulille hyvan, taytelaisen maun. Lisaa kasariin sipulit, sokeri, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Peita kannella ja anna hautua hiljaisella lammolla 40 min. valilla sekoittaen.



2. Lisaa joukkoon sherryetikka ja punaviini. Nosta lampoa ja anna kiehua reilusti noin 30 min. tai kunnes pannulla on hieman nestetta jaljella ja on siirappimainen. Jaahdyta ja laita sterilisoituun sailykeastiaan.

 

Marmeladi sailyy 3 kk sailykkeena ja avattuna jaakaapissa noin 2 viikkoa.

Annoksesta tulee noin 450ml.