Tuotekehittelyn tuloksena...jauha karkit yleiskoneessa :)

 

Raaka-aineet:

tilkka kasvioljya, voiteluun
    
175 g puolikarkeita vehnäjauhoja
    
1 tl inkiväärijauhetta
    
1 kpl appelsiinin kuori raastettuna
    
100 g voita (kylmana, pienina kuutioina)
    
50 g hienosokeria
    
1 rkl maitoa
    
12 kpl hedelman makuisia (ja varisia) kovia  "lasimaisia" karamelleja
    
tomusokeria viimeistelyyn
    
kaunista nauhaa/narua


Ohjeet:
(12 annosta)

1. Laita jauhot, inkivaari, appelsiinin kuori ja voi yleiskoneeseen. Pyorayta nopeasti sekaisin. Lisaa joukkoon sokeri ja maito ja pyorayta taas nopeasti sekaisin.

Kaada taikina jauhotetulle poydalle ja vaivaa kevyesti tasaiseksi taikinaksi. Kaari taikina kelmuun ja anna levahtaa jaakaapissa 30min.

2. Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilma 160). Voitele piparien alle tuleva voipaperi kevyesti oljylla.

Kaulitse taikina noin 3mm paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta noin 7cm halkaisijaltaan olevalla sydanmuotilla pipareita. Ota sitten jokaisesta piparista keskelta noin 4cm halkaisijaltaan olevalla sydanmuotilla pala pois. Tee viela piparin ylakulmaan pieni reika nauhaa varten.

Nosta piparit varovasti lastalla leivinpaperin paalle uunipellille.

Murskaa karamellit esim. kaulimella pieniksi murusiksi (tehosekoittimessa/yleiskoneessa onnistuu helpoiten) ja laita noin pienen lusikallisen verran jokaisen piparin keskella olevaan reikaan. Karamellimuruset pitaisi olla samalla tasolla taikinan kanssa.


Paista pipareita uunissa 10min. tai kunnes ovat kauniin ruskeita ja karamellimuru on sulanut "lasiksi" keskelle. Anna jaahtya ja nosta sitten ritilan paalle kuivahtamaan.

Pujota nauha jokaiseen pipariin ja voit ripustaa ne sitten joulukoristeeksi.

Sailyvat syotavina kuukauden paivat.