Tama kalapata on kaikessa yksinkertaisuudessaan mielestani todella maukas kotiruoka. Minusta on mukava jattaa perunoihin kuori, ne antavat padalle "uuniperunan" maun ja ovathan vahan terveellisempiakin.

Ja kala tietysti samana aamuna pyydettya :) ja jos et millaan saa aamulla sita tuoretta turskaa kasiisi, niin sovella reseptia...

Raaka-aineet:

4 kpl isoa jauhoista perunaa, kuorineen keitettyna
   
1 kpl isoa purjoa, halkaistuna, huuhdeltuna ja ohueksi siivutettuna
   
500 g tuoretta turskaa (tai muuta valkolihaista kalaa)
   
2 tl curryjauhetta (Huom! ohje curryjauheelle loydat resepteistani "mausteet")
     
1/2 tl valkopippurijauhetta
   
2 dl ranskankermaa
   
ripaus merisuolaa hiutaleina
   
1/2 dl juustoraastetta
   
1/2 kpl sitruuna (ohuesti raastettu kuori)

 

Ohjeet:
(4 annosta)

1. Keita perunat kuorineen suolatussa vedessa, kunnes taysin kypsat. Jaahdyta ja leikkele kuutioiksi (siis ala kuori).

2. Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilma 160).

3. Poista kalasta nahka ja kuutioi noin 4cm/4cm kuutioiksi. Mausta kalapalat currylla, pippurilla, sitruunankuorella seka suolalla. Laita uunivuokaan.

4. Lisaa paalle purjosuikaleet. Seuraavaksi ranskankerma ja paalle perunat (kuorineen). Kuorruta juustoraasteella.

Paista uunissa noin 20 min. tai kunnes kala on kypsaa ja juuston pinta kauniin ruskea.