Raaka-aineet:
125 g suolatonta voita
100 g kuorettomia pistachio pahkinoita
200 g tummaa suklaata, murusina
200 g fariinisokeria
5 rkl oliiviöljyä
3 kpl kananmunaa
1 tl vaniljauutetta
75 g puolikarkeita vehnajauhoja
25 g cocoa-jauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
100 g valkosuklaata, murusina
Ohjeet:
( 12 annosta )
1. Kuumenna uuni 180 asteeseen (kieroilma 160 asteeseen). Vuoraa leivinpaperilla tai voitele 25cm kertaa 16cm kokoinen vuoka. Laita pistachio-pahkinat toiselle pellille uuniin noin 7 minuutiksi paistumaan.
2. Sulata tumma suklaa vesihauteessa. Vatkaa yhdessa sulatettu suklaa, sokeri, voi, oliivioljy, kananmunat ja vanilja. Siiviloi joukkoon jauhot, leivinjauhe ja cocoa-jauhe. Sekoita varovasti "nostellen" lusikalla. Lisaa pistachiot seka valkosuklaa. Sekoita varovasti.
Kaada vuokaan ja paista 30 minuuttia. Jaahdyta vuoassaan ja leikkaa paloiksi.
Kommentit