Pizza on viikonlopun "comfort food" ja ei kuulu typeriin laihdutusruokiin! Ei mikaan sen hirveampaa, jos pizzasta on yritetty tehda kevytversio kevytjuustoa kayttaen...Aaarrgh!

Taytteethan saa valita mielensa mukaan, mutta tama galzone sinihomejuustolla on kaikessa rasvaisuudessaan minun suosikkini.

Ruokajuomaksi kylma lager.

 

Raaka-aineet:

kastike:
   
3 pekonisiivua
   
1 sipuli silputtuna
   
1 punainen chili silputtuna
   
4 valkosipulin kynttä murskattuna
     
3 rkl tomaattipyreetä
   
1/2 tl sokeria
     
1 tlk kokonaisena sailottyja tomaatteja liemineen
   
1 rkl oreganoa, tuoretta tai kuivattua
   
runsaasti rouhittua mustapippuria

   
taikina:
   
2 1/2 dl lämminta vettä, 42-asteista

1 pss kuivahiivaa
     
1 rkl oliiviöljyä
   
1/2 tl suolaa
   
noin 6-7 dl vehnajauhoja, lisaa kunnes taikina ei tartu kulhon reunoihin

   
täyte:

tomaattikastiketta, jonka valmistit

4 dl mozzarellaraastetta
     
parmesanjuustoa
     
1 dl tuoreita (tai sulatettuja) pakastekatkarapuja
   
pepperonia
     
sinihomejuustoa


Ohjeet:
( 2 annosta )


Kastike:

1. Kuutioi pekonit ja ruskista pannulla ilman rasvaa. Siirrä syrjään.

2. Lisää pannulle hieman kasviöljyä ja kuullota sipulit, chili ja valkosipuli. Kun ne ovat pehmenneet, lisää tomaattipyree ja sokeri. Sekoita ja lisää tomaatit liemineen, pekonit sekä oregano ja mustapippuri. Hauduta kannen alla hiljaisella lämmöllä noin 20 min. Jäähdytä kastike ja soseuta sauvasekoittimella.

Taikina:

1. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja.

2. Laita kulhoon vesi, öljy ja suola. Vatkaa pallovatkaimella sekaan hiiva-jauhoseos ja lisää pikkuhiljaa jauhoja, kunnes muodostat kiinteän taikinan.

3. Kohota huoneenlämmössä ja peitettyna noin 30 min.

Kokoaminen:

1. Kuumenna uuni täydelle teholle.

2. Kauli taikinasta kaksi pizzalautasen kokoista ympyrää, jätä keskiosa hieman paksummaksi.

3. Lisää päälle tomaattikastiketta, jätä reunoista 3 cm paljaaksi.Lisää mozzarellaraaste sekä vähän parmesanjuustoa. Lisää päälle katkaravut, pepperonit ja sinihomejuusto pieninä muruina.

4. Käänna pizzat puoliympyröiksi ja painele reunat tiukasti kiinni. Siirrä pizzapellille ja kypsenna uunin alaosassa noin 15 min (aika riippuu uunin lampötilasta, lämmitä uuni mahdollisimman kuumaksi).

5. Voitele valmiit pizzat voisulalla.

Jaljelle jääneen tomaattikastikkeen voit tarjota pizzan kanssa tai vaikka pakastaa seuraavaan kertaan :)

 

"NORMAALIPIZZAT"

 

Valmista taikina ja pizzakastike edellisen ohjeen mukaan.

täyte 1:
    
tomaattikastiketta
    
2 vihreää chilia viipaloituna
    
10 pepperoniviipaletta
    
mustapippuria myllystä
    
mozzarellajuustoa
    
viipaloituja, tuoreita tomaatteja
    
viipaloituja, tuoreita herkkusieniä
    
sinihomejuustoa

täyte 2:
    
tomaattikastiketta

mustapippuria myllystä
    
mozzarellajuustoa
    
tölkki tonnikalaa valutettuna

tuoreita herkkusieniä viipaloituina
    
tuoreita tomaatteja viipaloituina

1 rkl kapriksia
    
sinihomejuustoa

molempiin pizzoihin lisaksi tabascoa ja oreganoa