Uppomunat tai poached eggs miten vain...mukava lisa aamiaiselle, salaattiin tai keittoihin.

Olempa jopa leivittanyt uppomunat tuoreilla yrteilla maustetuissa korppujauhoissa ja sitten uppopaistanut. Siita syntyikin mukava alkuruoka kasvisruokailijoille salaatin kera.

 

Raaka-aineet:

2 kpl kananmunaa, mahdollisimman tuoretta ja mahdollisimman iloisesta kanasta :)
   
1 tl valkoviinietikkaa


Ohjeet:
(1 annos)

Kuumenna pieni kattilallinen vetta kiehuvaksi.

Lisaa etikka. Laske lampoa ja pyorayta vetta kauhalla, joten veteen muodostuu "kuoppa".

Riko kananmuna kahvikuppiin ja kaada nopeasti kuoppaan. Tee samoin toiselle kananmunalle.

Kun munat ovat vedessa, veden ei ole tarkoitus enaa kiehua, vaan pysya kiehumispisteessa. 3-4 minuutin kuluttua nostele munat pois reikakauhalla. Keltuainen on juoksevaa.

Tarjoa munat paahtoleivan paalla :) aamiaiseksi.
Uppomunat kayvat myos mainiosti esim. kalasalaatin paalle tai vaikkapa pinaattikeittoon.