Ei niin terveellinen, mutta ehdottomasti paras brittiruoka :)

Raaka-aineet:

2 kpl turskafileetä, nahka poistettuna ja puolitettuna

vehnajauhoja,  leivittamiseen

taikina:

200 g vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 1/2 dl olutta (lager)

½  sitruunan mehu          

1 rkl viinietikkaa (malt)

1 tl suolaa

1/2 tl valkopippurijauhetta

chips:

6 kpl isoa, jauhoista perunaa

kasvioljya, uppopaistamiseen

suolaa

lisaksi:

1 kpl isoa sipulia


Ohjeet:
{4 annosta)

1. Tee taikina siivilöimällä kulhoon jauhot sekä leivinjauhe. Vatkaa joukkoon vähitellen olut, sitruunamehu, etikka ja suola. Vatkaa, kunnes taikina on tasaista.

2. Kuori perunat ja leikkaa haluamasi kokoisiksi "ranskalaisiksi". Laita kylmään veteen.

3. Kuumenna öljy suuressa kattilassa keskilämpöiseksi ja lisää perunat (kuivaa ensin). Kypsennä, kunnes perunat pehmenevät, mutta EIVÄT ruskistu (noin 3 min, riippuu perunoiden koosta). Laita ritilän päälle kuivumaan.

4. Kuumenna öljyä täydellä teholla. Pyöräytä kalapalat vehnäjauhossa ja sen jälkeen taikinassa. Laita palat varovaisesti kuumaan öljyyn. Liikuttele vähän, jotta ne paistuvat tasaisesti. Kala on valmis, kun taikina on kauniin kullanruskea. Voit laittaa valmiit kalat uuniin (70 astetta) odottamaan.

5. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Pyöräytä jauhossa ja laita taikinaan odottamaan.

6. Laita perunat öljyyn ja kypsennä, kunnes ne ovat rapeita ja kauniin ruskeita (noin 5 min).

7. Laita taikinoidut sipulirenkaat öljyyn ja kypsennä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

6. Kokoa annokset ja mausta ranskalaiset suolalla (ja viinietikalla, jos haluat)


Tarjoa murskattujen herneiden ja sitruunalohkon kanssa.