Raaka-aineet:

340 g puolikarkeita vehnäjauhoja
    
2 tl leivinjauhetta
    
1/2 tl ruokasoodaa
    
3 tl inkivaaria, jauheena
    
1 tl kanelijauhetta
    
1 tl mixed spice (maustesekoitus kakkuihin, pipareihin, intialaisiin ruokiin)
    
230 g fariinisokeria
    
55 g sokerissa sailottya inkivaaria (glace
ginger)
    
230 g siirappia
    
100 g suolatonta voita, kuutioina
    
2 1/2 dl piimää
    
1 kpl kananmunaa, kevyesti vatkattuna
    
kuorrute:
    
60 g suolatonta voita, huoneenlampoisena
    
1 1/2 rkl siirappia
    
125 g tomusokeria
    
1/2 tl inkivaaria, jauheena
    
lisaksi: 50 g tummaa suklaata, vesihauteessa sulatettuna

 

Ohjeet:
(12 annosta)

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilma 180). Voitele 12 muffinssivuokaa. Itse kaytin silikonivuokia.

Siiviloi jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, inkivaari, kaneli ja maustesekoitus kulhoon. Sekoita joukkoon sokeri ja sailotty( pieneksi pilkottu) inkivaari. Tee seoksen keskelle kuoppa.


Laita voi ja siirappi pieneen kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes ovat sulaneet hyvin yhteen. Jaahdyta.


Sekoita yhteen siirappivoi-seos, piima ja kananmuna. Kaada jauhoseoksen keskelle. Sekoita mahdollisimman vahan, kunnes saat juuri ja juuri jauhot nakymattomiin. Taikina saa olla moykkyinen. Jaa sitten taikina vuokiin ja paista 20 min. tai kunnes irtoavat helposti vuoasta ja vari on kullanruskea. Jaahdyta.

2. Kuorrutus:
Vatkaa kaikki ainekset keskenaan sahkovatkaimella, kunnes saat vaalean ja kuohkean massan. Levita jaahtyneiden muffinssien paalle. Lopuksi pursota sula suklaa ohuena nauhana.