Tahan aikaan ne ovat simpukat parhaimmillaan. Pidan chilli-kookossimpukoista vietavasti...mutta kylla tama vanha tyyli pekonin kanssa on silti se ykkonen...

 

Raaka-aineet:

1 kg sinisimpukoita Huom! Tarkasta, etta kaikki ovat ehyita, seka tiiviisti kiinni. Huuhtaise simpukat ja poista "parta".
    
nokare voita, paistamiseen
    
3 kpl paksua savupekonisiivua, pieneksi kuutioituna
    
4 kpl salottisipulia, ohueksi siivutettuina
    
1 kpl valkosipulinkyntta, murskattuna
    
1 dl kuivaa valkoviiniä
    
200 ml ranskankermaa
    
kourallinen tuoretta lehtipersiljasilppua
    
ripaus mustapippuria myllystä

 

Ohjeet:
(2 paaruoka-annosta)

1. Kuumenna voi isossa kannellisessa kasarissa. Lisaa pekonikuutiot ja ruskista. Pida lampo korkealla.

2. Lisaa joukkoon salottisipulit ja kuullota pari minuuttia, kunnes vahan pehmenevat. Lisaa valkosipuli.

3. Laita kasariin seuraavaksi simpukat ja valkoviini. Sulje kannella. Anna kiehua pari minuuttia, ravistele pannua valilla. Lisaa kerma ja peita taas kannella. Kiehauta ja ravistele. Kun simpukat ovat taysin auki, ne ovat kypsia. Ala kayta kiinni olevia.
Viimeistele tuoreella persiljasilpulla ja mustapippurilla.
Tarjoile tuoreen leivan kanssa...