Raaka-aineet:

25 g tuorehiivaa
     
3 dl kädenlämpöistä vettä
     
450 g puolikarkeita vehnäjauhoja
   
2 tl merisuolahiutaleita

 


Ohjeet:
(5 annosta)

1. Sekoita hiiva veden joukkoon. Anna liueta 10 min. Siiviloi toiseen kulhoon jauhot ja lisaa suola. Kaada hiivavesi jauhojen joukkoon ja alusta kasin, kunnes taikina on tasaista. Huom! taikinan tulee olla aika loysaa :) Peita kulho liinalla ja anna taikinan kohota lampimassa paikassa 1-1 1/2 tuntia, kunnes on paisunut kaksinkertaiseksi.


2. Vaivaa taikinaa toistamiseen ja leivo taikinasta potkyla... leikkaa sitten 10 samankokoista palaa jauhotetulla veitsella. Leivo palat pulliksi ja kohota viela liinan alla 1/2 tuntia, kunnes ovat jalleen kaksinkertaisia.

 


3. Kuumenna uuni mahdollisimman kuumaksi. Laita myos uunipelti kuumumaan. Kaulitse taikinapyorykoista noin 15cm halkaisijaltaan olevia pyorykoita. Laita letut sitten (2 KERRALLAAN) kuumalle pellille leivinpaperin paalle ja paista 3min. tai kunnes ovat vahan ruskistuneet ja kohonneet hyvin.

Voit myos voidella pitaleivat sulalla voilla heti paiston jalkeen...

Anna jaahtya ritilan paalla, jos pakastat leivat. Muuten tarjoa lampimina, eli leikkaa pitaleivan toinen reuna auki, jolloin leipa on tasku. Tayta tasku vaikka mausteisilla lammaskebabeilla.

Kasvisruokailija tayttaa tietenkin kasvistaytteilla :)

 

Nama ovat niin helppo valmistaa, etta potkaisen kylla sita ihmista, joka kaupasta valmiita ostaa!!