Raaka-aineet:

500 g lampaan jauhelihaa
    
2 tl tuoretta inkivaarin juurta, raastettuna
    
1 kpl sipulia, hienoksi hakattuna
    
3 kpl vihreää chilliä, hienoksi hakattuna (voit jattaa tai ottaa siemenet)
    
1 rkl maizenaa
    
1 rkl suolaa
    
2 rkl sitruunan mehua
    
1 kpl kananmuna
    
2 rkl tuoretta korianteria, hienoksi hakattuna
    
1 tl garam masala -mausteseosta (Huom! Ohje alempana)
    
1/2 tl chilijauhetta
    
1/2 tl valkopippurijauhetta
    
1 tl juustokuminaa (jeeraa), jauhettuna
    
1 tl korianterijauhetta
 
voita, sulatettuna, kebabien voitelemiseen
    
1 kpl lime, lohkoina poytaan, mausteeksi

 

Ohjeet:
(4 annosta}


1. Sekoita jauheliha, inkivääri, sipuli, maizena, chilit, suola, sitruunan mehu, kananmuna sekä mausteet. Anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia.

2. Lisää seokseen kananmuna ja hienonnettu korianteri. Muodosta lihamassasta 6 kpl pitkulaisia kebabeja. Laita puisiin varrastikkuihin (ei välttamätön).

3. Voitele kebabit voisulalla ja kypsennä uunissa (200 astetta, kiertoilmauunissa 180 astetta) noin 20 min. tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Voit myos grillata ulkogrillissä.


Tarjoa kebabit limelohkojen, pitaleipien sekä salaatin kanssa. Itse pidän maustamattomasta kreikkalaisesta jogurtista ja tuorekurkusta tämän kanssa.

 

Garam masala mauste

Raaka-aineet:

1 rkl korianterin siemeniä
   
1 rkl jeeraa l. juustokuminaa
   
2 tl kardemummaa
     
1 tl mausteneilikoita
   
1 tl kokonaisia mustapippureita
   
2 kpl kanelitankoja, murskattuna
   
2 kpl laakerinlehteä
   
1/2 kpl kokonaista muskottipahkinaa, raastettuna


Ohjeet:
(4 annosta)

1. Jauha kaikki hienoksi jauheeksi esim. yleiskoneessa olevassa maustemyllyssa tai kahvinjauhimella. Tasta annoksesta tulee noin 4 rkl. Jauha maustetta vain suunnilleen sen verran kuin tarvitset, silla juuri jauhettuna mauste on todella hyva ja aromikas.


Garam masala: Intialaisten ruokien yleismauste. Garam tarkoittaa tulista ja masala mausteseosta. Mauste ei ole chillitulista, vaan todella aromikkaan mausteista ja lammittavaa. Jos olet intialaisten ruokien ystava, panosta ihmeessa mausteiden tuoreuteen! Mausteet kannattaa tehda mahdollisuuksien mukaan itse, niin ruoan lopputulos on huomattavasti parempi :)