Tama resepti takaa todella murean ja mehevan lopputuloksen...kunhan maltat pitaa lammon juuri ja juuri kiehumispisteessa.

Hoi Sin -kastike on mielestani tahan se tarkein elementti, makunsa ja varinsa puolesta.

Hoi Sin on kiinalainen dippikastike ja nimi tarkoittaa kiinaksi "seafood"...vaikkei kastike merenelavia sisallakkaan.Kastike sopii hyvin mm. ankan-, possun- ja kananlihalle

Kuulostaa myos erehdyttavasti romaanien tervehdykselta!

Raaka-aineet:

1 kpl kokonainen ankka
   
2 kpl keltasipulia, kuorittuna ja lohkottuna
   
1 kpl kokonaista valkosipulia, puoliksi leikattuna
   
2 kpl appelsiinia kuorineen, puoliksi leikattuna
   
2 kpl punaista chillia siemenineen, paloiteltuna
   
n.10 cm pala inkivaarin juurta kuorineen, siivutettuna
   
1 kpl kanelitankoa
   
4 kpl tähtianista
   
1 rkl kokonaisia neilikoita
   
2 rkl kiinalaista viisimaustetta
   
4 dl hoi sin-kastiketta
   
2 rkl kokonaisia mustapippureita
   
2 kpl laakerinlehteä


Ohjeet:
(8 annosta)



1. Laita kaikki ainekset ankkaa lukuunottamatta suureen kattilaan. Lisaa vetta noin 3 litraa. Kuumenna seos kiehuvaksi.

2. Laita ankka kiehuvaan liemeen ja laske sitten lampo heti oikein pienelle. Jos liemi ei peita ankkaa, lisaa vetta. Leikkaa leivinpaperista kansi liemen paalle. Anna hautua HILJALLEEN noin kolme tuntia. Ala anna kastikkeen kiehua vaan hiljaa "liikkua".



3. Ota ankka pois liemesta ja anna jaahtya. Poista rasva ja "revi" liha suikaleiksi. Liha on todella pehmeaa ja hajoaa kasiin.

Tarjoa liha kylmana tai kuumana esim. salaatissa, pienten pannukakkujen taytteena, sellaisenaan vaikka leivan paalla, terriinin ainesosana yms.

Itse tarjoan taman salaattina raikkaiden kurkkusuikaleiden ja makean luumukastikkeen kanssa :)

 

HOI SIN -kastike

Raaka-aineet:

4 rkl soya kastiketta
    
2 rkl maapähkinäöljyä
    
1 rkl juoksevaa hunajaa
    
2 tl valkoviinietikkaa
    
1/8 tl valkosipulijauhetta
    
2 tl seesamiöljyä
    
20 tippaa tabascoa (tai jos loydat kiinalaista chillikastiketta...aina parempi)
    
1/8 tl mustapippuria myllystä
   


Ohjeet:
(4 annosta)

Sekoita kaikki aineet keskenaan ja anna "levata" vah. puoli tuntia, nain kastike maustuu ja muuttaa muotonsa kastikkeeksi. Annos riittaa esim. yhden possufileen maustamiseen.