Raaka-aineet:

juuressose:
   
300 g lanttua
     
2 kpl palsternakkaa
     
2 kpl porkkanaa
     
4 kpl keskikokoista perunaa
     
1 kpl valkosipulinkynttä
     
40 g voita
     
ripaus valkopippuria, jauhettuna
   
kaaryleet:
   
4 kpl naudan sisa/ulkofilepihvia
   
100 g tuoretta tankoparsaa
   
50 g sinihomejuustoa esim. roquefort, stilton, aura
   
ripaus merisuolahiutaleita ja mustapippuria myllystä
   
4 dl lihalientä
   
nokare voita, paistamiseen
   
1 rkl oljya, paistamiseen
   
4 rkl konjakkia/brandya liekitykseen
   
4 rkl kermaa
     
1 tl dijon sinappia


Ohjeet:
(4 annosta)

1. Kuori ja kuutioi juurekset. Laita kattilaan ja lisaa kylmaa vetta, kunnes peittyvat. Lisaa kuorittu kokonainen valkosipulin kynsi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisaa reilusti suolaa. Kiehuttele noin 20 min. tai kunnes ovat pehmenneet.


2. Paukuttele fileet liha"vasaralla" mahdollisimman ohuiksi pihveiksi.

3. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.

4. Laita kattilaan vetta kiehumaan ja mausta suolalla. Kun vesi kiehuu heita joukkoon tankoparsat. Kiehuta noin minuutti (riippuu parsan koosta), kunnes parsa on al dente. Jaahdyta parsat mahdollisimman nopeasti jaakylmassa vedessa, jotta vari seka kypsyysaste sailyvat.

5. Lisaa lihapalojen paalle hieman juustoa seka muutama parsa.

Kaari tiiviiksi rullaksi ja sido yhteen keittiolangalla tai kayta hammastikkuja.

Kuumenna oljy ja voi pannulla. Ruskista liharullat nopeasti.

Kaada paalle konjakki/brandy ja sytyta tuleen (Huom! ole varovainen liekityksen kanssa, leimahtaa ihan hetkessa, alaka missaan tapauksessa pida liesituuletinta paalla samaan aikaan!!)odota kunnes liekki sammuu.


6. Laita kaaryleet uunipellille ja kuumaan uuniin (180 asteeseen) 5-10 minuutiksi riippuen kaaryleiden koosta. Lisaa pannulle (jossa juuri paistelit kaaryleet) lihaliemi. Kiehauta ja raaputtele pannusta kaikki paistamisesta jaaneet maut...Lisaa dijon seka kerma (hienona nauhana, jottei juoksetu). Mausta reilusti rouhitulla mustapippurilla.

7. Kaada juureksista vesi ja lisaa voi. Anna voin sulaa. Soseuta juurekset ja mausta valkopippurilla.

8. Poista kaaryleista langat/tikut. Annostele sose lautasille, laita paalle liharullat. Lisaa kastike.