Sailo vihanneksia aina kun ovat edullisia... Maku tiivistyy ja saat ihanan antipaston l. alkupala esim. parmankinkun tai bresaolan kanssa, oliiveja, tuoretta leipaa...

Raaka-aineet:

3 kpl suurta paprikaa, mielellaan erivarisia
    
3 kpl kesäkurpitsaa
    
150 g merisuolaa (itse kaytan hiutaleita)
    
8 dl valkoviinietikkaa
    
3 kpl valkosipulinkynsia, kuorittuna ja suikaloituna pitkittaissuuntaisesti
    
1 kpl punaista chillia, siemenet poistettuna ja ohuiksi siivuiksi suikaloituna

1 rkl kuivattua oreganoa
    
2 1/2 dl hyvää oliiviöljyä

 

Ohjeet:

1. Leikkaa paprikat puoliksi ja poista siemenet seka valkoinen osa. Leikkaa paprikat sitten pitkiksi, ohuiksi suikaleiksi.


2. Kuori kesakurpitsat ja leikkaa puoliksi pitkittaissuunnassa. Poista lusikkaa kayttaen siemenet. Leikkaa sitten puolikkaat puoliksi poikittaissuunnassa ja suikaloi ohuiksi suikaleiksi pitkittaissuunnassa :)... Pida paprikat ja kesakurpitsat erillaan. Puolita suola. Laita kulhoon kerroksittain paprikaa ja suolaa. Ylin kerros on suolaa. Tee sama kesakurpitsalle toisessa kulhossa. Laita molempien paalle paino ja jata 1 1/2 tunniksi. Vihanneksista poistuu paljon vetta.



3. Ota vihannekset kulhosta ja purista vesi pois. Pida viela vihannekset erillaan. Laita ne seuraavaksi takaisin kuiviin kulhoihin ja jaa etikka molempien paalle. Anna seisoa toiset 1 1/2 tuntia.


4. Kaada vihannekset siivilaan ja purista taas kuivaksi.

Laita ne sitten yhdessa kulhoon ja lisaa joukkoon valkosipuli, yrtit, chilli ja oliivioljy. Sekoita hyvin ja laita sterilisoituun sailykeastiaan. Laita kansi paalle tiiviisti.