Raaka-aineet:

2 kpl pienta taimenta
    
1 kpl valkoista kalafiletta esim. turska
    
6 kpl langoustineja/ rapuja/ jattikatkarapuja (raakana)

   
1 kpl tuorekurkkua, kuorittuna, siemenet poistettuna ja kuutioituna
    
1 kpl purjoa, poista tummanvihrea osa, puolita pituussuunnassa ja huuhtele. Leikkaa ohuiksi siivuiksi.
    
1 rkl oliivioljya, paistamiseen
    
400 g säilyketomaatteja
    
2 dl kuivaa valkoviiniä

3 rkl konjakkia l. brandya
    
2 dl ranskankermaa

tuoretta tillia tai lehtipersiljaa

   
kalaliemi:
    
taimenten paat ja ruodit
    
1 1/2 l kylmää vettä
    
1 kpl sellerinvartta, pilkottuna
    
1 kpl sipulia, pilkottuna
    
1 kpl porkkanaa, pilkottuna
    
3 kpl valkosipulinkyntta, kokonaisena
    
10 kpl kokonaisia mustapippureita
    
1 kpl tuoreen timjamin oksa
    
lehtipersiljaa
    
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä

Ohjeet:
4 annosta

1. Valmista kalaliemi. Leikkaa taimenet nahattomiksi fileiksi. Laita paat ja ruoti kattilaan. Lisaa kattilaan selleri,sipuli, porkkana, valkosipuli, mustapippurit ja timjami seka muutama lehtipersiljan oksa. Laita paalle kylmaa vetta, kunnes peittyvat (1 1/2 l). Keita hiljalleen 1/2 tuntia. Kuori vaahto paalta keittamisen aikana.
2. Kuumenna oljy suuressa kasarissa/kattilassa. Lisaa kattilaan purjo, tuorekurkku ja valkosipuli. Kuullota varovasti, kunnes pehmenevat (ala ruskista).
3. Lisaa kattilaan tomaattimurska, valkoviini, konjakki, kalaliemi (jonka juuri valmistit ja siiviloit). Keita 10 minuuttia.
4. Lisaa kattilaan kerma ja kalat ja ayriaiset. Kuumenna kiehuvaksi ja keita pari minuuttia tai kunnes ravut ovat kypsia (ohuet kalafileet kypsyvat heti, kun liemi kiehuu). Lisaa paalle tuoretta lehtipersiljaa tai tillia, silputtuna
Maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla tarpeen mukaan.

Tarjoa tuoreen leivan kanssa.