Raaka-aineet:

1 kpl kokonainen kana
    
4 kpl porkkanaa, kuorittuna ja kuutioituna
    
1 kpl varsisellerin vartta, huuhdeltuna ja kuutioituna
    
1 kpl keltaista paprikaa (poista kota), pieneksi kuutioituna
    
1 kpl purjoa, hyvin huuhdeltuna ja pieneksi suikaloituna
    
1 kpl keskikokoista bataattia, kuorittuna ja kuutioituna
    
2 kpl isoa tuoretta herkkusienta, kuorittuna ja viipaloituna
    
1 kpl punaista chillia (poista siemenet), pieneksi silputtuna
    
2 kpl valkosipulin kynttä, murskattuna
    
1/4 kpl kiinankaalia suikaloituna
    
1 kourallinen lehtipersiljaa pieneksi silputtuna
    
ripaus merisuolahiutaleita
    
ripaus mustapippuria myllystä
    
2 l vahvaa kanalientä (Huom! Valmista tuore kanaliemi. Ohje loytyy resepteistani "tumma kanaliemi" kategoriasta "siivekkaat")


Ohjeet:
(6 annosta)

1. Kuumenna uuni 170 asteeseen ja laita kana uunipellille. Kypsenna kanaa uunissa (aika vaihtelee koosta riippuen, kanani painoi 1 1/2 kg) 1 tunti. Anna jaahtya.

2. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi isossa kattilassa. Lisaa liemeen porkkanat. Anna kiehua 10min. keskilammolla. Lisaa joukkoon selleri, paprika, purjo, bataatti, herkkusienet, chilli ja valkosipuli. Anna kiehua 15min. tai kunnes kasvikset ovat kypsat.

3. Poista kanasta lihat ja leikkaa/revi paloiksi. Lisaa lihat keittoon. Lisaa sitten kiinankaali ja persilja. Kuumenna kiehuvaksi, mutta ala keittele kauemmin.

Maista ja mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa vaikka paahdetun, rapean leivan kanssa :)