Mina se en voisi kuvitella ostavani kaupasta valmiita kanapihveja (enka yleensaottaen muitakaan eineksia). Onhan se mukava tietaa, mita syo??

Sattui tassa paivana muutamana paikallisessa marketissa korviini arsyttava keskustelu. Perheen aiti pyori karryineen pienten tenavien kanssa lihaosastolla. Kiljui myyjaa apuun ja valitti kovaan aaneen, etta missa hel.....sa lihapullat ovat (siis sellaiset valmiiksi pyoritellyt raa`at pullat, mitka vain tokataan uuniin) ja mita han nyt laittaa ruoaksi, kun han lupasi lapsille lihapullia!! Siina lihapullien paikalla oli kuitenkin vino pino jauhelihaa. Minun piti purra kieleni poikki. Kauhea ajatus, miten ihmisista on tullut avuttomia, typeria ja laiskoja. No se siita.

Lihamyllya en viela omista, mutta on kyllakin hankinnassa. Kayttoa sille olisi kovasti...yleiskoneella olen sinnitellyt :)

 

Raaka-aineet:

4 kpl kanan rintapalaa, nahatonta (tai broileria)

4 kpl savupekonisiivua, pieneksi silputtuna
   
nokare voita paistamiseen
     
6 kpl salottisipulia, pieneksi hakattuna
   
2 kpl pienta paprikaa, kota poistettuna ja pieneksi kuutioituna
   
2 kpl valkosipulinkyntta, murskattuna
     
2 kpl paksua vaaleaa leipaviipaletta
   
1 tl paprikajauhetta
     
ripaus merisuolahiutaleita ja mustapippuria myllystä
   
1 rkl dijon sinappia
     
1 kpl kananmunaa
     
1 kpl kananmunan keltuaista
     
1/2 dl kevytkermaa
     
1/2 dl tuoretta lehtipersiljaa, silputtuna
   
nokare voita, paistamiseen
   
kasvioljya, paistamiseen
   
vehnajauhoja, leivitykseen

 

Ohjeet:
(4 annosta)

1. Kuumenna pannu ja lisaa pekonisilppu. Ruskista kokoajan sekoittaen. Lisaa pannulle voinokare salottisipulit, sekoita. Lisaa joukkoon paprikakuutiot ja valkosipuli. Paistele muutama minuutti, kunnes sipulit ja paprika ovat vahan pehmenneet. Jaahdyta.


2. Laita tehosekoittimeen leipaviipaleet (kuorettomat halutessasi) ja pyorayta tasaiseksi pieneksi muruksi. Laita kulhoon. Pilko sitten kanan rintapalat kuutioiksi ja laita tehosekoittimeen. Pyorayta nopeasti (pulse nappulaa kayttaen) kanan lihat. Lisaa joukkoon paprikajauhe, suolaa ja pippuria, sinappi, kananmunat, kerma, persilja seka jaahtynyt pekoniseos. Pyorayta nopeasti sekaisin ja siirra taikina kulhoon. Lisaa paalle tekemasi korppujauhot ja vaivaa kasin taikinaan. Muotoile taikinasta leivinpaperin paalle 6-8 pihvia. Laita jaakaappiin maustumaan puoleksi tunniksi.


3. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita syvalle lautaselle vahan vehnajauhoja. Kuumenna paistinpannulla voi ja oljy. Laita pihvit ensin vehnajauhoihin ja taputtele ylimaarainen jauho pois. Ruskista pihvit pannulla kevyesti molemmin puolin (noin 2min. kummaltakin puolelta) ja laita uunipellille, leivinpaperin paalle. Loppukypsenna uunissa 12 min.

Tarjoa vaikka juuresmuussin, maissin ja herneiden kanssa. Nama pihvit maistuvat kylminakin.