Olen huomannut, etta ihan poikkeuksetta kala-aiheiset cocktailpalat loppuvat ensimmaiseksi...niin kavi myos naille :) olisi pitanyt tehda vahintaan tuplasti enemman.

 

Raaka-aineet:

kylmäsavulohta
   
perunaa
     
salotti sipulia
   
tuoretta tilliä
     
kermaa
     
mustapippuria myllystä

 

Ohjeet:

1. Kuumenna uuni 160 asteeseen (kiertoilma 140).

Vara itsellesi paistinpannu ja vuoraa pannu voipaperilla.


2. Kuori perunat ja siivuta mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Tee sama sipuleille.


3. Laita esivalmistelemaasi pannuun kerros perunaa ja sitten kerros kylmasavulohta. Lisaa paalle kermaa noin 1/2 dl ja mausta tuoreella tillilla, seka pippurilla. Lisaa viela paalle sipulia.


Jatka kerrostamista 3 kertaa...jata kuitenkin perunat paallimmaiseksi kerrokseksi.


Peita pannu reilunkokoisella leivinpaperipyorylalla ja aseta pannun paalle painoksi esim. lautanen.

Kypsenna uunissa noin tunti, tai kunnes perunat ovat kypsat.

Anna jaahtya rauhassa painon alla.


4. Ota jaahtyneesta gratiinista pienen pyorean muotin avulla paloja ja viimeistele tuoreella yrtilla.

Tarjoa huoneen lampoisena.