Tonnikalaklassikko Ranskan Rivieralta...no versioita loytyy ja tama on yksi niista :)
Joukkoon voi lisailla halutessaan anjoviksia, mutta jatin talla kertaa pois.
Raaka-aineet:
tuoretta tonnikalaa, leikattuna noin 150g:n pihveiksi
oliivioljya (ei extra virgin), paistamiseen
dijon sinappia
sitruunapippuria
kovaksi keitettyja (10 min.) kananmunia
kiehautettuja (tarha)papuja
kuorineen keitettyja uusia perunoita
oliiveja
lehtiselleria, siivutettuna
tomaattia, pilkottuna
kevatsipulia, varret ja sipulit ohuiksi viipaloituna
tuoretta basilikaa
hyvaa oliivioljya, kastikkeeksi
ripaus merisuolahiutaleita ja mustapippuria myllystä
Ohjeet:
1. Sivele tonnikalapihvien reunoille dijon sinappia ja ripottele sitten sinapin paalle reilusti sitruunapippuria.
2. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenaan ja mausta hyvalla oliivioljylla seka ripauksella suolaa ja mustapippuria myllysta.
3. Kuumenna parilla tai paistinpannu erittain kuumaksi. Huom! Voit kayttaa myos ulkogrillia! Sivele tonnikalan paalle vahan oljya ja paista sitten molemmin puolin n. 1-2min. Aika riippuu pihvien koosta, mutta pihvi on ilmanmuuta parhaimillaan mediumina eli puolikypsana.
4. Jaa salaatti lautasille ja lisaa paalle kuuma pihvi.
Kommentit