Tonnikalaklassikko Ranskan Rivieralta...no versioita loytyy ja tama on yksi niista :)

Joukkoon voi lisailla halutessaan anjoviksia, mutta jatin talla kertaa pois.

 

Raaka-aineet:

tuoretta tonnikalaa, leikattuna noin 150g:n pihveiksi
   
oliivioljya (ei extra virgin), paistamiseen
   
dijon sinappia
     
sitruunapippuria
     
kovaksi keitettyja (10 min.) kananmunia
   
kiehautettuja (tarha)papuja
   
kuorineen keitettyja uusia perunoita
   
oliiveja
     
lehtiselleria, siivutettuna

tomaattia, pilkottuna
   
kevatsipulia, varret ja sipulit ohuiksi viipaloituna
   
tuoretta basilikaa
   
hyvaa oliivioljya, kastikkeeksi

ripaus merisuolahiutaleita ja mustapippuria myllystä


Ohjeet:

1. Sivele tonnikalapihvien reunoille dijon sinappia ja ripottele sitten sinapin paalle reilusti sitruunapippuria.


2. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenaan ja mausta hyvalla oliivioljylla seka ripauksella suolaa ja mustapippuria myllysta.


3. Kuumenna parilla tai paistinpannu erittain kuumaksi. Huom! Voit kayttaa myos ulkogrillia! Sivele tonnikalan paalle vahan oljya ja paista sitten molemmin puolin n. 1-2min. Aika riippuu pihvien koosta, mutta pihvi on ilmanmuuta parhaimillaan mediumina eli puolikypsana.


4. Jaa salaatti lautasille ja lisaa paalle kuuma pihvi.